Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České házenkářky další výhru v Chebu nepřidaly, podlehly Srbsku

Cheb - České házenkářky vstoupily do turnaje O štít města Chebu čtvrteční výhrou nad Rakouskem, v dalším utkání ale na úspěšný rozjezd nenavázaly. V dramatickém duelu podlehly Srbkám o dvě branky 28:30. Srbsko je na turnaji zatím stoprocentní, v úvodním zápase porazilo B-tým Norska, na který v sobotu narazí Češky. 

Utkání Česko - Srbsko
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Oba týmy se na počátku musely vypořádat s technickou závadou na audiotechnice, a ve velice emotivní atmosféře zazpívaly své národní hymny. Pak už začal boj, který připomínal obě vyrovnané kvalifikační bitvy o Euro 2016, kam oba celky pronikly.

Souboj dvou účastníků šampionátu přinesl několik obratů ve skóre. Jako první odskočily do dvoubrankového vedení 5:3 Češky, ale Srbky ještě do poloviny úvodní půle pěti góly za sebou otočily na 8:5. Domácí tým rychle srovnal a úspěšnou sérií získal náskok 15:11, který mu však dlouho nevydržel.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky prohrály se Srbskem těsně 28:30

Srbky, patnáctý celek z posledního evropského i světového šampionátu, do pauzy snížily na rozdíl jediné trefy a hned po přestávce další šňůrou tří branek odskočily do vedení 17:15. Domácí hráčky pak ještě srovnaly na 18:18, ale od té doby už měl navrch favorit. Hostující tým si od stavu 21:20 po čtyřech gólech za sebou vytvořil pětibrankový náskok.

Čtyři minuty před koncem vykřesala naději Galušková, když ze sedmičky snížila na 26:28, ale českému celku nevyšla dvojnásobná přesilovka a Srbky si vedení pohlídaly. Domácím hráčkám se tak nepovedla odveta za březnovou porážku v kvalifikaci 25:30 ve Zlíně.

Srbky si připsaly druhou výhru, ve čtvrtek rozdrtily 35:25 B-tým Norska, s nímž Češky v sobotní generálce před Eurem chebský turnaj zakončí. Do šampionátu reprezentantky vstoupí 5. prosince zápasem proti Maďarsku. 

Veronika Malá, v zápase 6 branek: "S holkami cítíme, že jsme co do agresivity měly v obraně rezervy. Celkově to byl ale myslím zápas, který bylo možné i tak vyhrát. Rozhodující šance jsme však neproměnily. Snažily jsme se až do poslední chvíle utkání zvrátit, i kvůli divákům, kteří byli zase skvělí a děkujeme jim za podporu."

Jan Bašný, trenér české reprezentace: "Výkyvy ve skóre byly veliké. Bohužel ve druhé části druhého poločasu jsme měli několik přesilovek, které jsme prohráli. To už se nám stalo včera a to musíme rozhodně zlepšit. To, myslím si, rozhodlo o výsledku. Obrana fungovala šest na šest, ale jinak jsme dělali individuální chyby a z toho jsme pak dostávali góly. Vyzkoušeli jsme různé kombinace hráček na hřišti. Kde jinde by měly hrát hráčky, které hrají méně, než v přípravě. Výsledek byl dnes méně důležitý než to, abychom si vyzkoušeli některé jiné hráčky."

O štít města Chebu, přípravný turnaj házenkářek:

ČR - Srbsko 28:30 (15:14)

Sestava a branky ČR: Kudláčková, Müllnerová - Kordovská 2, Knedlíková 4, Galušková 3/1, Salčáková 2, Růčková, Ryšánková 2, Luzumová 4/1, Malá 6/3, Crhová, Jeřábková 2, Adámková 1, Marčíková, Stellnerová 2, Weisenbilderová.

Nejvíce branek Srbska: Lavková 7/2, Nikoličová 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka (oba ČR). Sedmimetrové hody: 7/5 - 6/4. Vyloučení: 2:8. Diváci: 700.

Zdroj
ČTK, Český svaz házené

Hlavní zprávy