Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkářky na turnaji v Chebu přehrály o gól Rakousko

Cheb - České házenkářky vstoupily do 43. ročníku turnaje O štít města Chebu vítězstvím 26:25 nad Rakouskem. V pátek budou svěřenkyně trenéra Jana Bašného hrát proti Srbsku, jež na úvod zdolalo B tým Norska 35:25.

Utkání Česko - Rakousko
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Domácí hráčky odskočily v úvodu druhé půle soupeřkám o šest branek, o výsledku se ale rozhodovalo až v poslední minutě. Rozhodující gól vstřelila půl minuty před koncem Markéta Jeřábková, která poslala Češky do dvoubrankového vedení.

Rakušanky už dokázaly pouze snížit ze sedmimetrového hodu. Nejlepší střelkyní českého týmu byla se sedmi brankami Iveta Luzumová.

"Vyhráli jsme, to je dobré, ale z herního pohledu tam bylo hrozně moc nedostatků, které nutně musíme odstranit. Ohromně neefektivní byla střelba z dálky, obrana byla málo aktivní hlavně v prvním poločase. Obrana se ve druhém poločase zlepšila, ale neúspěšnost střelby z dálky přetrvávala, přestože střelecké příležitosti tam krajní spojky měly," uvedl trenér Bašný.

Zápas nedohrála Michaela Hrbková, kterou musel kvůli zranění ruky v druhém poločasu kouč střídat. "Uvidíme, jak se její zranění vyvine. Určitě ale budou zítra hrát dvě hráčky, které teď nenastoupily," slíbil Bašný nasazení Heleny Ryšánkové a brankářky Petry Kudláčkové.

Tradiční chebský turnaj je pro české házenkářky herní generálkou na prosincové mistrovství Evropy ve Švédsku. Z původní dvacítky hráček v přípravě opustily tým před turnajem Sára Kovářová a Michaela Konečná, které se připojily k juniorské reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky vstoupily do turnaje v Chebu výhrou 26:25 s Rakouskem

Česko - Rakousko 26:25 (16:13)

Sestava a branky Česka: Satrapová, Müllnerová - Kordovská 1, Knedlíková 1, Galušková 2, Salčáková 1, Růčková 3, Hrbková 2/1, Luzumová 7/2, Malá 3, Crhová 1, Jeřábková 3, Adámková 2, Marčíková, Stellnerová, Weisenbilderová.

Nejvíce branek Rakouska: Freyová 7/4, Kaiserová a Schefknechtová po 4. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 4/3 - 8/7. Vyloučení: 4:4. Diváci: 700.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články