Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Michalovce poprvé padly, Slavia se na ně dotáhla

Praha - Zřejmě nejatraktivnější utkání 16. kola házenkářské interligy mezi vedoucími Michalovci a druhou Slavií dopadl první porážkou slovenského týmu. Slávistky zvítězily 24:19 a dotáhly se tak už na rozdíl dvou bodů. Další zápas celků ze špičky tabulky mezi Porubou a Mostem skončil remízou 27:27.

Slávistky vsadily na ostrý nástup a po devíti minutách vedly nad dosavadním suverénem česko-slovenské soutěže 7:2. V poločase měly už šestibrankový náskok a po změně stran nedovolily hostujícím házenkářkám skórovat celých jedenáct minut. Vítězná série Michalovců se tak zastavila na 14 zápasech.

"Oproti minulým zápasům jsme do utkání vstoupily velmi dobře. Zastavily jsme první a druhou vlnu soupeře, na čemž jsme začaly stavět. V prvním poločase se nám dařila střelba z dálky a proměňovaly jsme šance. Na obou stranách výborně chytaly gólmanky, ale ta naše o trochu líp," uvedla na svazovém webu trenérka Slavie Petra Vítková.

Jeden ze šlágrů 16. kola házenkářské interligy sledovali v sobotu v podvečer v Porubě. Domácí Sokolky hostily soupeře z nejsilnějších – Baník Most. A podle očekávání sledovali diváci velké drama. První poločas byl v Porubě zcela vyrovnaný. Most se v počátku dostal do vedení, držela ho dobrými zákroky brankářka Müllnerová, v závěru poločasu se ale o vyrovnání postaraly Mýlková s Marčíkovou a do druhého poločasu se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu 11:11.

Na začátku druhého poločasu tahaly za delší konec Porubanky, nepodařilo se jim ale výrazněji soupeřkám odskočit, a tak se pak oba celky pořád tahaly o minimální vedení.

V závěru to vypadalo, že body si nakonec domů odvezou Mostečanky. Pět minut před koncem zápasu vedli Černí andělé o tři branky, Porubanky se ale vzepjaly k obratu. Faul Terezy Chmelařové sedm vteřin před koncem pak vedl místo k potvrzení mosteckého vítězství k sedmimetrovému hodu, který Marčíková proměnila a zařídila tak Porubě bod z dramatického souboje interligové špičky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Poruba - Most

Dva důležité body pro boj o play-off si z Bratislavy vezou házenkářky Olomouce. Outsider soutěže ale téměř po celé utkání držel se soupeřkami krok. Olomoučanky si sice prakticky po celou dobu zápasu držely tří až pětibrankový náskok, Bratislava se ale snažila hrát vyrovnanou partii a především zásluhou střelkyň Trunkové a Bednárové uhrály Slovenky s Hanačkami solidní výsledek 27:31. Na straně Olomouce vynikaly Kubáčková s Trumpešovou a sestrami Fračákovými.

Přesvědčivě si se soupeřkami z Plzně poradily házenkářky Veselí nad Moravou. Hra byla vyrovnaná jen v úvodní patnáctiminutovce. Pak se vedení ujaly Veselanky a do šaten si nesly už devítibrankový náskok. Ve druhé půli se hra znovu vyrovnala. Veselanky si ale i tak pohodlně udržovaly získaný náskok, který v polovině druhé třicetiminutovky dokonce přechodně navýšily na dvanáct gólů. Plzeňanky se snažily alespoň o kosmetickou úpravu skóre, Veselí si ale hlídalo bezpečný odstup a nakonec slavilo devítibrankovou výhru.

Vyrovnané utkání sledovali i fanoušci ženské házené v Šaľe. Házenkářky Zlína se s domácími v prvním poločase přetahovaly o minimální vedení, s jednobrankovou výhodou vstupovaly Moravanky do druhého poločasu. Naopak po přestávce se lépe dařilo Slovenkám. Vybojovaly si přibližně dvoubrankový náskok a ten si udržovaly až do 52. minuty. Závěr pak domácí házenkářky zcela ovládly. V posledních osmi minutách zápasu povolily Zlínu jen jediný gól, naopak do zlínské sítě nasypaly dalších šest tref a z utkání odešly se sedmibrankovým vítězstvím 29:22.

Interliga házenkářek - 16. kolo

ŠKP Bratislava - Olomouc 27:31 (11:15) Nejvíce branek: Trúnková 8, Bednárová 5, Pastorková 4 - Kubáčková 6, T. Fryčáková, V. Fryčáková a Trumpešová po 5.

Plzeň - Veselí nad Moravou 20:29 (7:16) Nejvíce branek: Šelaisová 5, Drozdová 4, Sedláčková 3 - Olšovská 7, Vargová 6/2, Soldánová 5.

Poruba - Most 27:27 (11:11) Nejvíce branek: Marčíková 7/4, Rechtorisová 5, Minarčíková 4 - Růčková 8, Szarková 5/2, Martinková 4.

Šaľa - Zlín 29:22 (12:13) Nejvíce branek: Klučková 9/2, Pócsíková 6 - Birkušová 5/1, Kamenářová 5. 

Slavia Praha - Michalovce 24:19 (14:8) Nejvíce branek: Galušková 5, Kordovská a Pokorná po 4 - Fiľková-Trehubová 7, Kucherová 4. 

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články