Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Most čeká na úvod Poháru EHF silný Levanger

Most - Mostecké házenkářky v sobotu odpoledne vstoupí do nové sezony evropských pohárů. Po květnovém triumfu ve Vyzývacím poháru začnou české mistryně pouť prestižnějším Pohárem EHF a hned při premiéře v soutěži je čeká ve 2. kole náročný úkol - pokusit se vyřadit silný Levanger ze země úřadujících olympijských vítězek Norska.

Házenkářky Mostu s koučem Dušanem Polozem
zdroj: ČT Brno

"Los k nám nebyl milosrdný. Přiřkl nám jednoho z nejkvalitnějších možných soupeřů v tomto kole. Ale na všem je třeba hledat pozitiva. Tím největším bezpochyby je, že jen konfrontace s těmi nejlepšími nás může v našem vývoji posouvat neustále dál," uvedl mostecký trenér Dušan Poloz.

Levanger patří ke stabilním účastníkům norské ligy, v uplynulé sezoně obsadil v tamní lize sedmé místo. "Jedná se o klub, ve kterém v posledních letech působilo několik zahraničních trenérů - ať už italský Marco Trespidi nebo můj islandský August Johanson. V současnosti vede tým Švéd Björn Blomquist," řekl Poloz.

"V kádru jsou norské reprezentantky Mari Molidová a Hanna Ytterengová, dále hráčky z Islandu, Švédska, Maďarska a Černé Hory. Pouze naprosto bezchybný výkon nás může posunout do dalších kol," dodal Poloz, který v Norsku v minulosti dlouho trénoval. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články