Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Z házenkáře Nocara bude manažer reprezentačních výběrů

Praha - Patnáct let reprezentoval Českou republiku, 10 let hrál s kapitánskou páskou. Karel Nocar, který nečekaně ukončil své francouzské angažmá, teď míří za novou výzvou. Úspěšný český házenkář se definitivně vrátil domu, kde bude nově zastávat funkci v házenkářském svazu.

Bojovnost, příkladná pracovní morálka a schopnost motivovat lidi kolem sebe. To jsou vlastnosti, které zdobily Nocara během desetiletého angažmá ve Francii i v české reprezentaci. Konec jeho kariéry přišel nečekaně. Rozpočet Chambéry se kvůli odchodu sponzora ztenčil a Nocar jinde hrát nechtěl.

"Mohl jsem hrát dál, zůstat ve Francii nebo jít na Blízký východ, ale cítil jsem, že se chci vrátit do Česka," popsal. Házenkář Nocar je tedy minulost. Jako funkcionář se ale stane manažerem reprezentačních výběrů a chce usilovat o to, aby vývoj házené šel v Česku správným směrem. "Myšlenkově s tím, co jsem zažil, co jsem se naučil a dát třeba jiný úhel pohledu. To je to, co můžu přinést," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články