Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisté budou bojovat o postup na ME. Jsme favorité, tuší kouč

Praha - České futsalisty čeká příští týden ve Slovinsku kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016. Svěřenci Tomáše Neumanna se nejprve utkají s Francií, poté je čeká Norsko a skupinu uzavřou proti domácímu Slovinsku. Vítěz postupuje přímo na šampionát v Srbsku, druhý tým musí do baráže.

Je nám líto, video expirovalo.
České futsalisty čeká kvalifikace o ME 2016

"Jdeme do kvalifikace, abychom vyhráli, mohli se vyhnout baráži a postoupili přímo na mistrovství Evropy, ale víme, že to bude ohromně těžké," řekl reprezentační kouč Neumann.

Jeho svěřenci letos v přípravě podávali nevyrovnané výkony. Ve dvojzápase na půdě italských mistrů Evropy vyhráli a prohráli, stejnou bilanci měli také na Ukrajině. "Hráčům věřím, kvalitu mají a spíš to bude o tom, aby to dostali i do hlavy a dokázali svůj výkon třikrát zopakovat. Tam vidím největší slabinu, takže musíme třikrát zahrát výborně," upozornil čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Nominace futsalistů na kvalifikaci ME 2016
zdroj: ČT sport

Připouští, že české mužstvo do kvalifikace vstupuje v roli favorita, ale očekává silné soupeře. "Francie má obrovskou kvalitu, je na velkém vzestupu a jejich poslední výsledky to dokazují. Norsko je nepříjemné a jejich styl nám určitě nesedí. Slovinsko je jednoznačně nejlepší mužstvo druhého koše a ukázalo to i mistrovství Evropy, kde podávalo vynikající výsledky a jen krůček jim chyběl k medaili," zhodnotil Neumann.

Čeští futsalisté jsou v posledních letech pravidelnými účastníky mezinárodních turnajů. "Od roku 2001 jsme postoupili na všechny šampionáty, jak na Evropu, tak na mistrovství světa, takže doufám, že se nám podaří ten řetěz ještě natáhnout," dodal Neumann.

Program české reprezentace v kvalifikační skupině:

Středa 18. března: 20:45 ČR - Francie.

Čtvrtek 19. března: 17:45 ČR - Norsko.

Sobota 21. března: 18:30 ČR - Slovinsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články