Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi hrají úvodní a klíčový duel turnaje – utkají se s Chorvatskem

Antverpy - Futsaloví reprezentanti vstupují do mistrovství Evropy v Belgii. Cíl mají jasný: chtějí při své sedmé účasti za sebou navázat na nejlepší výsledek z roku 2010, kdy získali v Maďarsku bronzové medaile. Hned na úvod je čeká klíčové utkání celého turnaje. Zápas s Chorvatskem totiž bude pro český výběr pravděpodobně rozhodující v boji o postup ze skupiny. V ní se ještě svěřenci trenéra Tomáše Neumanna střetnou v neděli s úřadujícím šampionem ze Španělska. Duel začíná v 18:30, náš web ho bude sledovat v podrobné on-line textové reportáži.

Futsal
zdroj: Getty Images

Že to nebude mít český tým vůbec jednoduché, naznačili Chorvaté, když ve středu s favorizovaným Španělskem vybojovali remízu 3:3. "Je skvělý pocit remizovat s nejlepším týmem v Evropě, zvlášť když jsme od nich v kvalifikaci utrpěli vysokou porážku (0:10). Ale pokud neuhrajeme potřebný výsledek proti České republice, tak nepostoupíme. Proto musíme zůstat nohama na zemi," upozornil chorvatský útočník Tihomir Novak.

Vzájemná bilance je vyrovnaná

Páteční soupeři mají v rámci MS a ME (včetně kvalifikací) vyrovnanou bilanci: ze šesti dosavadních utkání oba třikrát zvítězili a třikrát prohráli. Poslední duel na Euru před dvěma lety Chorvatsko vyhrálo 5:4 a nechalo ČR v základní skupině. Balkánský tým tehdy na domácím šampionátu došel až ke čtvrtému místu - svému historickému maximu.

"Naše zápasy měly vždy takovou sinusoidu. V minulosti nás několikrát vyřadili, takže motivace nám nechybí a věřím, že se to obrátí v náš prospěch. Rozhodně to bude bitva," prohlásil český kouč Neumann. "Chorvati mají výborného Marinoviče, kterého si musíme pohlídat. Ale je to hratelný soupeř a měli bychom přes něj projít dál," doplnil reprezentační univerzál Jiří Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články