Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chrudim začala cestu za snem výborně, deklasovala 9:1 Targu Mures

Pardubice - Futsalisté Chrudimi načali cestu k postupu do Final Four Futsal Cupu skvěle. V zápasu s rumunským Targu Mures jasně dominovali. Rumunský tým rychle prohrával 0:3 a nepomohla mu ani dlouhá hra s pěti muži v poli. Naopak v ní několikrát inkasoval a Chrudim dovedla utkání k jasnému výsledku 9:1. Další zápas Chrudimi, tentokrát proti Lokomotivu Charkov, sledujte v přímém přenosu na ČT sport nebo našem webu zítra od 20:00.

Futsalisté Chrudimi slaví jeden z gólů v síti Targu Mures.
zdroj: ČT sport

"Dneska jsme udělali první krůček, ale zatím to nic neřeší. Zítra nás čeká další těžký zápas, který musíme zvládnout. Dnes jsme od začátku směřovali za výhrou, byli jsme lepší. Skóre 9:1 hovoří za vše," zhodnotil utkání jeden z chrudimských hráčů Marek Kopecký.

Chrudimi nakonec chyběla opora Michal Mareš, kterého nepustilo do hry zranění, na výkonu českého mistra to ale nebylo znát. Jen za první čtvrthodinu si Chrudim vytvořila nejméně deset gólových šancí a tři z nich proměnila. Po brazilské spolupráci otevřel skóre Max, pak si dali hosté vlastní branku a po brejku zvýšil Roman Mareš.

Rumunský celek už v první půli sáhl ke hře bez brankáře, trochu se vymanil z tlaku, ale Chrudim dobře bránila a zkraje druhé půle po rychlých protiútocích zvýšila už na 5:0. Hosté ve 33. minutě snížili, ale rozjetý domácí tým přibrzdit nedokázali. Východočeši si závěr vychutnali a nakonec jim scházel jediný gól k tomu, aby se trefili desetkrát.

Trenér rumunského týmu Endre Casco nemohl být spokojený. "Dělali jsme hodně individuálních chyb. Rozhodující bylo, že jsme prohrávali nula tři. Vůbec nevím, co se s námi dnes večer stalo. Hráči dělali zbytečné chyby, proto jsme prohráli," prohlásil.

"Myslím si, že to byl v průběhu prvního poločasu těžký zápas," upozornil chrudimský trenér Daniel. "Později jsme zlepšili obranu, když jsme bránili power play soupeře. Měli jsme také velké štěstí, díky kterému jsme vyhráli," zdůraznil. O náročnosti utkání mohl vyprávět i autor poslední branky ERA-PACKu Zdeněk Chmelík. "Zápas byl těžký. O soupeři jsme věděli, že dobře zvládá hru při power play, proto ani poločasové vedení tři nula nic neznamenalo. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Můžeme se soustředit na další zápasy," dodal.

Chrudimští na domácí půdě usilují o premiérový postup do Final Four. Po čtvrtečním utkání s Charkovem je čeká ještě souboj s favorizovanou Barcelonou. V úvodním zápase v Pardubicích porazili Španělé ukrajinského soupeře vysoko 6:1. Mezi nejlepší čtyři celky soutěže postoupí jen vítěz skupiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih futsalu Barcelona - Charkov

ERA-PACK Chrudim - Targu Mures 9:1 (3:0)

Branky: 3. a 35. Max, 23. a 33. Rešetár, 7. vlastní Stoica, 13. R. Mareš, 24. Douglas, 35. Felipe, 38. Chmelík - 33. Csoma.

Sestava Chrudimi: Olinha - R. Mareš, Max, Douglas, Rešetár - Meller, Žďánský, Popelka, Felipe, Slováček, Kopecký, Dentinho, Koudelka, Chmelík.

FC Barcelona - Lokomotiv Charkov 6:1 (2:1).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články