Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Po schůzce s Blatterem je jasno: FAČR chce pořádat MS ve futsalu

Praha - Fotbalová asociace České republiky podá kandidaturu na pořádání mistrovství světa ve futsalu pro rok 2016. Vedení FAČR v čele s předsedou Miroslavem Peltou se tak definitivně rozhodlo po pondělní schůzce s prezidentem FIFA Seppem Blatterem.

Futsal
zdroj: Getty Images

"Záměr kandidovat na světový futsalový šampionát jsme schválili již v loňském roce, ale chtěli jsme si vyjasnit některé otázky s pořadatelstvím spojené. S průběhem i výsledky jednání jsme spokojeni a o MS budeme usilovat," řekl v prohlášení Pelta.

Česká delegace ve složení Pelta, místopředseda FAČR Dušan Svoboda a poradce a šéf kandidatury Petr Fousek se s prvním mužem světového fotbalu Blatterem, generálním sekretářem FIFA Jeromem Valckem a manažerem futsalových soutěží Jaimem Yarzou sešla v sídle FIFA v Curychu především kvůli diskusi ohledně financování turnaje. Chtěli se totiž ujistit, že by případné pořadatelství neskončilo finančním schodkem.

"U takovéto akce je samozřejmě důležité financování a i na tomto poli máme nyní jasno. Disponujeme halami, hotely, dopravní infrastrukturou, organizací i hospitalitou, dnes jsme si ujasnili některé poslední otevřené body," řekl Svoboda.

Kandidatura musí být podána do konce března, kdy bude zároveň znám i konečný okruh kandidátů. O pořadateli rozhodne výkonný výbor FIFA na svém zasedání v květnu.

"Výsledky jednání s FIFA pochopitelně promítneme do příprav. Kromě práce na kandidatuře samotné zároveň jednáme intenzivně i na diplomatickém poli," uvedl Fousek, který po úspěchu kandidatury na pořádání ME fotbalistů do 21 let v roce 2015 vede další českou kandidaturu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články