Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Talent Langer míří do florbalového ráje, do konce sezony jej získalo Pixbo

Filip Langer, šestnáctiletá kometa letošní sezony, si vyzkouší angažmá v nejprestižnější lize světa. Tatran Střešovice pustil člena reprezentačního kádru do švédského Pixba Wallenstam. Mladý útočník bude na severu Evropy působit do konce sezony poté, co před týdnem odvolací a revizní komise Českého florbalu rozhodla, že nesmí hrát v superlize.

Filip Langer v dresu české reprezentace
zdroj: facebook.com/Filip Langer

Povolení hrát v nejvyšší soutěži na výjimku o dvě kategorie výše mu předtím umožnil výkonný výbor. Od příští sezony už bude moci Langer v superlize nastupovat. Do té doby bude sbírat zkušenosti mezi světovou elitou.

"Jako vedení klubu jsme se tak rozhodli po konzultaci s Filipem a jeho rodiči. Tři měsíce strávené ve Švédsku mu mohou pomoci v tom, aby se co nejlépe připravil na mužský šampionát v Praze," řekl sportovní ředitel Tatranu Jiří Jakoubek.

Langer debutoval ještě jako patnáctiletý loni v září v reprezentaci v duelech proti Slovensku. V pěti utkáních si připsal čtyři body za tři branky a jednu asistenci. V pěti zápasech v nejvyšší soutěži nasbíral šest bodů za čtyři góly a dvě přihrávky. Po odvolání 1. SC Vítkovice však odvolací a revizní komise jeho další starty v sezoně nepovolila.

"Poté, co jsem již nemohl nastoupit do nejvyšší české soutěže, jsem chodil na tréninky A-týmu jako hráč do počtu. Bez vidiny kvalitních zápasů bych přišel o veškerou motivaci v právě probíhajícím ročníku. Vzhledem ke spolupráci Tatranu se švédským Pixbem jsem využil možnosti přestupu, který mi Tatran sám nabídl," prohlásil Langer.

Angažmá chce využít k získání zkušeností. "Otevírá mi to nové možnosti v tréninku a doufejme, že i pořádné herní vytížení, abych se mohl co nejlépe připravovat a posouvat své hráčské kvality. Zároveň jsou to pouze tři měsíce, takže věřím, že budu zvládat i školní povinnosti," doplnil.

Jakoubka mrzí, že talent českého florbalu nemůže hrát superligu. "Pro mne osobně je obrovským zklamáním to, co se v posledních měsících okolo Filipa dělo. Vůbec nejde o rozhodnutí odvolací a revizní komise, ani o odvolání Vítkovic, ale o průtahy, které celé řešení provázely," pokračoval sportovní ředitel Tatranu.

"Nerozumím faktu, že na mezinárodní scéně smí hráč nastupovat od patnácti let a naše řády tuto myšlenku potírají. Dokud se nám nepodaří sjednotit naše cesta, nebudeme nikdy lepší než čtvrtí na světě," dodal Jakoubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články