Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chodov je v Poháru mistrů v semifinále, Jižní Město těsně vypadlo s Turku

Splnili povinnost a roli favorita a probojovali se už do semifinále Poháru mistrů. Florbalisté Chodova si v prestižní evropské soutěži poradili s německým UHC Weissenfels 8:4 a v sobotu na ně v boji o finále čeká finský Classic. Pražané vedli ve 45. minutě už 8:1 a soupeř v závěru jen zkorigoval výsledek. Hráčky FK Jižní Město naopak ve čtvrtfinále skončily proti TPS Turku, které zvítězilo 4:3 po samostatných nájezdech. Jižní Město tak bude hrát o 5. místo.

Michal Strachota v bílém dresu Chodova
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Weissenfels odolával do 11. minuty, kdy otevřel skóre Mikeš. Tříbrankový náskok pak Chodovu zařídili v první třetině Kašovský a Martin Koutný. Ve 26. minutě sice sebral Barákovi čisté konto Hoffmann, ale náskok Pražanů zvýšili ve druhém dějství se Řezáčem.

Po 25 vteřinách závěrečné části se prosadil podruhé v utkání Ondrušek a ve 45. minutě se trefili během 22 vteřin ještě Maxa a Kotlas. To bylo ze strany Chodova vše. Ve 46. minutě na druhé straně překonal střídajícího Šantoru Brückner.

Vzápětí neproměnil trestné střílení Strachota a za Weissenfels ještě dvakrát skóroval Soini. Druhý gól dal z penalty. Německý celek pak měl k dispozici ještě jednu, kterou Naumanen 98 sekund před koncem neproměnil.

"Hráli jsme hrozně špatně. Byly tam sice pasáže, kdy to bylo lepší, ale jinak to bylo z naší strany pomalé," řekl trenér Chodova David Podhráský.

Hráčky Jižního Města vedly po první třetině 2:0, když ve 12. minutě otevřela skóre Hermannová a za 93 vteřin překonala brankářku Grönroosovou i Hyršlová. Finky ale v úvodu druhého dějství smazaly ztrátu díky trefám Nikkolaové a Rantanenové a ve 48. minutě otočila stav Saariová.

"Soupeřky přidaly na důrazu a my jsme nedokázaly ustát osobní souboje. Uteklo nám to. Po té inkasované brance jsme se těžce vracely do zápasu. Nedokázaly jsme si vytvořit souvislejší tlak, který by byl korunovaný nějakým gólem," uvedla trenérka Pražanek Markéta Šteglová.

V 50. minutě mohla vyrovnat Billá, jenže neproměnila trestné střílení. Hned za 25 vteřin se už povedlo skórovat v přesilové hře Čapkové. Duel pak i po desetiminutovém prodloužení dospěl do nájezdů a v nich rozhodla v páté sérii Ranneová. Tigers budou hrát o konečné umístění v sobotu od 9:00 s poraženým celkem z duelu mezi švýcarským Dietlikonem a norskou Sveivou.

Pohár mistrů ve florbalu v Seinäjoki (Finsko)

Muži - čtvrtfinále

Chodov - UHC Weissenfels (Něm.) 8:4 (3:0, 2:1, 3:3) Branky a nahrávky: 11. Mikeš, 12. Kašovský (Fiala), 17. M. Koutný (Matejčík), 33. Ondrušek (Mikeš), 38. Řezáč (M. Koutný), 41. Ondrušek (Vávra), 45. Maxa (M. Podhráský), 45. Kotlas (Daněk) - 26. Hoffmann (Blanke), 46. Brückner (Böttcher), 51. Soini z trestného střílení, 54. Soini (Weigelt). Rozhodčí: Zurbuchenová, Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1478.

Ženy - čtvrtfinále

Ivanti Tigers FK Jižní Město - TPS Turku 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 12. Hermannová (Čapková), 14. Hyršlová (Hanzlíková), 50. Čapková (L. Pilíková) - 22. Nikkolaová (Rastasová), 26. Rantanenová (Nordlundová), 48. Saariová (Rantaová), rozhodující sam. nájezd Ranneová. Rozhodčí: Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 1087. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články