Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kapitán Jelínek: Švédové využili naše chyby, hráli jsme naivně

Riga - Čeští florbalisté nestačili na světovou velmoc a podlehli Švédům 4:8 a ani poosmé ve vzájemné bitvě na šampionátech nemohli pomýšlet na úspěch. V zápase prohrávali už 1:6 a 2:7. Ve skupině tak Češi končí druzí a ve čtvrtfinálovém utkání budou bojovat s Estonskem nebo Kanadou. Kapitán české reprezentace Jan Jelínek uznal, že na úvodních gólech Švédů měly podíl chyby českého týmu. 

Český florbalista Jan Jelínek
zdroj: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

"Řekli jsme si, že chceme hrát bez ostychu, ale hráli jsme spíš naivně. Chyby, které jsme jim dali, oni využili. Nevím, čím to bylo. Řekli jsme si, že můžeme hrát s čistou hlavou, jenže na naší hře se to odrazilo spíš negativně," řekl po utkání kapitán Jan Jelínek. Na začátku třetí třetiny Češi díky dvěma gólům v přesilové hře snížili na rozdíl tří branek, ale další šance neproměnili a větší drama se nekonalo.

"Nechtěli jsme to zabalit a dát nic zadarmo. Ve třetí třetině už to bylo lepší, hráli jsme daleko víc s balonem. Víc jsme si věřili. A dokázali jsme je držet pod tlakem. Už to ale nestačilo na víc," uvedl mladoboleslavský obránce.

"Góly mohou padat rychle, když se daří. Pořád to bylo na dostřel. Když jsme ale potom dostali zase gól, tak už se i psychicky z toho špatně sbírá." Vítěz minulých dvou šampionátů si připsal 15. vítězství na MS za sebou, nezměnila to ani převaha Čechů ve třetí třetině.

Je nám líto, video expirovalo.
Kapitán Jelínek: Chtěli jsme ze zápasu odejít se slušným pocitem

"Neměli tam úplně dobrou pasáž, takové momenty v zápasech s nimi moc nejsou, že by vyhazovali balony z půlky. Že by kazili jednoduché příhry. Nemyslím si, že by se potili o výsledek, ale na druhou stranu nám třetí třetina vyšla a je jen škoda, že tam nenapadalo víc gólů," řekl Jelínek. Z 41 zápasů se Švédy čeští florbalisté vyhráli jediný a v jednom uhráli remízu. Aby se s nimi dalo hrát, nesmí se jim podle Jelínka povolit brejky.

"Oni po těch chybách dali dvě tři branky. Což dělá výsledek, který je hratelný. Na konci jsme hráli vabank, ale v prvních dvou třetinách měli hodně útoky do naší otevřené obrany. A oni to umí využít. A to jsou góly, které si s nimi nemůžeme dovolit," uvedl Jelínek.

Skupinu ale podle něj český tým i díky výhrám nad Norskem (8:4) a Lotyšskem (9:3) zvládl dobře. "Zítra máme volný den a dáme se dohromady na play-off," řekl Jelínek, který předpokládá, že z dvojice soupeřů z předkola postoupí v duelu s Kanadou florbalisté Estonska.

"Viděli jsme nějaké sestřihy z jejich zápasů. I když je nechci podcenit, tak si myslím, že mají slabší tým než na předchozích šampionátech. Že ta silná generace kluků jim skončila. Ale je to nebezpečný soupeř, dvě třetiny se tahali s Finy. Bude to hlavně o nás. A bude to potřeba na hřišti potvrdit," dodal Jelínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články