Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté si poradili i s Dánskem, účast na MS mají takřka jistou

Nijmegen (Nizozemsko) - Čeští florbalisté po výhrách na úplnými outsidery Rakouskem a Velkou Británií porazili v kvalifikaci mistrovství světa vysoko také Dánsko 12:3. Čtyři branky dal Patrik Dóža a hattrick zaznamenal také Vojtěch Skalík. Účast na prosincovém šampionátu v Göteborgu mají svěřenci trenéra Radima Cepka prakticky jistou, potvrdit ji mohou v pátečním utkání s Německem.

Dánové před dvěma roky v Bernu a Curychu poprvé chyběli v elitní kategorii mistrovství světa, když je v kvalifikaci předčily Norsko a Německo. Dnes šli do zápasu s největším favoritem s tím, že na úvod zdolali Německo 4:3 a mají boj o postup dobře rozehraný.

Proti českému týmu ale neměli šanci a drželi krok jen v první třetině. V osmé minutě prohrávali po trefě Curneyho, pak zvýšil Dóža, ale Baráka v 16. minutě překonal Hedorf. V čase 23:50 už vrátil Cepkovu výběru dvoubrankový náskok Sladký a hned za 45 vteřin se trefil Tokoš.

Po desetiminutovém gólovém půstu překonal brankáře Trolleho Skalík a za 64 vteřin se prosadil podruhé v utkání Dóža. Na přelomu druhé a třetí třetiny zkorigovali stav Nielsen a Krogsgaard. Pak si zase s chutí zastříleli Češi. Skalík dvěma góly během pěti minut dovršil hattrick, Dóža si dvěma zásahy vylepšil bilanci na čtyři branky a skórovali také Mikeš a z trestného střílení opět Curney.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ČR - Dánsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články