Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na USK čeká po osmi letech Šoproň, s Maďarkami se utká o druhé místo

Basketbalistky USK Praha se v Evropské lize utkají s dosud největším překvapením soutěže Šoproní. Maďarský celek je nečekaně na druhém místě skupiny A, když z pěti utkání prohrál jen s vedoucím Kurskem. České mistryně potřebují zvítězit, aby se na Šoproň dotáhly. V opačném případě na ni budou ztrácet už dvě výhry.

Kateřina Elhotová (vlevo) v utkání Euroligy
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Zatímco Pražanky všechny tři výhry získaly v domácím prostředí, Šoproň už ve své hale jednou zaváhala. Doma jasně přehrála Galatasaray 72:55 a Castors Braine 83:59, ale nestačila na obhájce titulu Kursk. Maďarky potvrzují předpoklad trenérky USK Natálie Hejkové, která už před sezonou říkala, že Šoproň bude černým koněm soutěže.

"Takový výkon, jaký jsme předvedly při poslední výhře nad Villeneuve, by na Šoproň nestačil. Musíme předvést to nejlepší a i pak to bude otazník. Šoproň je velmi nepříjemný tým," řekla Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK vyzvou překvapení Evropské ligy Šoproň

Šoproň v předchozích dvou sezonách nepostoupila ze základní skupiny a patřila spíše k outsiderům, ale v tomto ročníku už má na kontě stejně výher jako za celý minulý ročník.

Její úspěch stojí zejména na silných pivotkách. Američanka Crystal Langhorneová patří k nejužitečnějším hráčkám soutěže s průměry 14,6 bodu a 7,4 doskoku na utkání. Výrazně jí pomáhají Srbky Jelena Milovanovičová, Tina Jovanovičová a Aleksandra Crvendakičová. Hru diriguje další Američanka Yvonne Turnerová, která v minulé sezoně táhla Wislu Krakov.

"Šoproň nepouští v obraně prostor, bude to tvrdé. Musíme hrát svou hru a nenechat je, aby diktovaly tempo hry. Papírově bychom měly být silnější, tak jen to ukázat na hřišti," řekla kapitánka USK Kateřina Elhotová.

Českým mistryním může situaci komplikovat fakt, že se potýkají se zdravotními potížemi. Elhotová sice problémy s kolenem zažehnala, ale na pár týdnů vypadla Alena Hanušová s poraněným kotníkem a přidala se na marodku k Tereze Vyoralové, Anetě Mainclové a Veronice Šípové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články