Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Satoranský na pražském kempu motivuje děti k basketbalu

Praha - Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský se v létě věnuje také výchově basketbalových talentů. V Praze uspořádal už druhý ročník svého tréninkového kempu na Folimance. Během pěti dnů kempu přivítá zhruba stovku dětí. "Jen jsem si potvrdil to, jak o to mají kluci zájem a doufám, že jim to pomůže v jejich kariéře, že je to bude motivovat a budou na sobě pracovat," uvedl Satoranský.

"Myslím, že každý ambasador svého sportu by měl věnovat čas tomu pomáhat dětem, které to baví, aby se ten sport dál vyvíjel. Mám moc velkou radost, že o to mají kluci takový zájem. Je na nich vidět, jakou z toho mají radost. A to je to, co mě na tom uspokojuje," řekl Satoranský.

"Některé věci jsou celkem složitý, hlavně pro nejmenší, takže tam se snažíme udělat tréninky zábavnou formou. Pak jsou tu kluci, kteří mají velký talent a tam pracujeme na základních detailech, jako je driblování či přihrávka," dodal Satoranský, který má prý k chování k dětem základy od maminky, která učí v mateřské školce. "Takže to nebyl zas takový problém, ale je to vyčerpávající."

Satoranský si tentokrát přivezl posilu v podobě jednoho z asistentů trenérů ve Washingtonu Wizards Ryana Richmana. "Je super, že tu Ryan je. Jednak z pohledu kempu a jednak, že ho můžu využít a dostat se do tréninku. S Ryanem často pracuji před zápasy v NBA a už víme, jak by ta naše práce měla vypadat. Zaměřujeme se hlavně na střelbu a další základní věci. Je dobře, že je tu delší dobu a ne jen jeden nebo dva tréninky," dodal Satoranský.

Na pátečním tréninku měl sám na starosti cvičení obranného postoje, během kterého děti reagovaly na domluvené pokyny skryté v názvech týmů NBA. Kromě basketbalových dovedností si děti z kempu mohou odvézt na památku také podepsanou společnou fotografii se Satoranským.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články