Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Basketbalistky USK čeká v Orenburgu zápas o všechno

Orenburg - Basketbalistky USK Praha čeká rozhodující třetí čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Naděždy Orenburg. Výhra přinese českým šampionkám třetí postup do Final Four v řadě, porážka bude naopak znamenat vyřazení a pro některé hráčky v čele s kapitánkou Laiou Palauovou zřejmě také poslední euroligový zápas kariéry.

Tereza Vyoralová ze ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Pražanky v předchozích dvou ročnících vždy čtvrtfinále zvládly. Tentokrát první duel v Orenburgu jasně prohrály 57:80, v domácí odvetě ale zabraly a výhrou 64:55 vybojovaly rozhodující třetí zápas na ruské půdě. Nyní věří, že je psychická výhoda na jejich straně.

"Ukázaly jsme, že jsme bojovnice a že se o postup porveme. Dokázaly jsme si, že na postup máme. Nechceme, aby pro nás sezona skončila," prohlásila klíčová hráčka USK Sonja Petrovičová. "Teď jsme v laufu. Výhoda domácího prostředí je teď na ruské straně, ale druhý zápas nás semknul dohromady a tam to dotáhneme," věří pivotka Ilona Burgrová.

V páteční odvetě český tým uplatnil svoji největší zbraň, vynikající obranu a následné protiútoky. Díky tomu ukončil sérii čtyř porážek a hráčky věří, že v Orenburgu na to navážou. "Makaly jsme, bránily jsme jako tým a vrátily jsme se k našemu stylu hry. To bylo nejdůležitější," konstatovala Petrovičová.

"Navíc se nemáme na co šetřit. Buďto bude čas si odpočinout před Final Four, nebo to bude poslední zápas, takže do toho musíme jít naplno a nechat tam všechno. Když to nebude stačit na postup, musíme odjíždět s vědomím, že jsme více udělat nemohly," dodala.

Nevýhodou je brzký start zápasu kvůli časovému posunu. Začínat se bude už v 15:00 SEČ. "Hrát odpoledne je hrozný čas. Každopádně se s tím musíme vyrovnat stejně jako s tvrdou hrou Orenburgu za hranicí agresivity. Rozhodčí je to zase nechají sekat a s tím musíme počítat. Hráčky ale ukázaly srdce a věřím, že ho ukážou i v Orenburgu," řekla trenérka Natália Hejková.

Zatím jsou dvěma jistými účastníky Final Four Kursk a Jekatěrinburg. Vítěz duelu mezi USK a Orenburgem v semifinále narazí na Kursk, Jekatěrinburg čeká na postupujícího ze souboje Fenerbahce se Salamankou. Pořadatel Final Four zatím nebyl oznámen, nahlas se ale mluví o tom, že důvěru tentokrát dostane Kursk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články