Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Veselý přispěl k další výhře Fenerbahce, Real přehrál moskevské CSKA

Istanbul - Turecký klub Fenerbahce přidal po obratu proti Milánu další výhru v Eurolize a Istanbul se tak drží v první pětce pořadí. K vítězství 86:79 přispěl český reprezentant Jan Veselý dvěma body, čtyřmi asistencemi a také čtyřmi doskoky. Ve šlágru kola zdolali basketbalisté Realu Madrid vedoucí tým tabulky, CSKA Moskva, o deset bodů 95:85 a přiblížili se soupeři na rozdíl jednoho vyhraného zápasu.

Utkání Fenerbahce - Milán
zdroj: ČTK autor: AA/ABACA

Fenerbahce Istanbul splnil papírové předpoklady, v duelu s předposledním Milánem potvrdil roli favorita a uštědřil mu devátou porážku v řadě. Italský klub přitom vedl po první čtvrtině 19:18, ale ve zbytku zápasu domácí hráči utkání otočili a díky povedené koncovce vyhráli 86:79.

Jan Veselý strávil na palubovce necelých patnáct minut a zaznamenal dva body, čtyři asistence a čtyři doskoky. Český reprezentant je celkově čtvrtým nejlepším střelcem týmu. Fenerbahce je v tabulce páté, Milán zůstává patnáctý.

Ve šlágru 16. kola se střetly Real Madrid a vedoucí CSKA Moskva. Španělský královský klub potřeboval zvítězit, aby se přiblížil ruskému rivalovi v tabulce na rozdíl jediné výhry. Dlouho vyrovnaný souboj se zlomil až v poslední čtvrtině, kterou Real ovládl 21:15 a po triumfu 95:85 je už na druhém místě.

Madrid táhl už tradičně Sergio Llull, autor 24 bodů při pobytu více než 29 minut na hřišti. Naopak CSKA se nedaří, moskevský klub prohrál potřetí v řadě a soupeři se na něj dotahují.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý si s Fenerbahce připsal vydřenou výhru proti Milánu

V řeckém duelu na sebe narazily Olympiakos a Panathinaikos. Hosté z Atén se mohli případným úspěchem také přiblížit svému soupeři v tabulce, ale duel v Pireu nezvládli. Přitom po poločase ztráceli pouze bod (37:38), ale v druhé polovině utkání Olympiakos navýšil vedení až ke konečnému výsledku 77:69.

Panathinaikos držela ve hře dvojice James a Rivers, kteří si připsali 24 a 23 bodů. Kolektivní výkon domácích potvrdil fakt, že ani jeden hráč nenastřílel více než 13 bodů.

Pouze v jediném utkání hracího dne se dařilo hostům, když Crvena Zvezda ovládla palubovku litevského Kaunusu a přehrála tamní Žalgiris jasně 77:61. Srbský klub tak prodloužil svou sérii vítězství na tři zápasy a už je sedmý, Kaunas je dvanáctý.

Evropská liga basketbalistů - 16. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Milán 86:79 (za domácí Veselý 2 body, 4 doskoky, 4 asistence), Žalgiris Kaunas - Crvena Zvezda Bělehrad 61:77, Olympiakos Pireus - Panathinaikos Atény 77:69, Real Madrid - CSKA Moskva 95:85.

Zdroj
ČTK, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články