Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostějov nedal Ostravě šanci a poskočil na čtvrté místo

Prostějov – V dohrávce 15. kola Národní basketbalové ligy narazila Ostrava na Prostějov a potvrdila, že se jí na palubovce neoblíbeného soupeře nedaří. Prostějovští si v průběhu prvního poločasu vytvořili výrazný náskok, a jelikož se hostům přestalo ve druhé půli dařit střelecky, stala se ze zápasu jasná záležitost. Domácí zvítězili po přesvědčivém výkonu 86:63 a posunuli se na čtvrtou příčku tabulky, Ostravané mají na jedenáctém místě stejně bodů jako poslední Brno.

Domácí Prostějov se do soupeře pustil hned od začátku a už v průběhu první čtvrtiny excelovali Orli v útoku. Stav 29:19 sliboval střelecké dostihy, které však vydržely pouze do konce prvního poločasu (50:39).

Po přestávce sice hosté z Ostravy přidali a dostali se soupeři krátce na kontakt, prostějovští basketbalisté ale více Nové Huti nedovolili a ještě na konci třetí čtvrtiny odskočili až do vedení 67:49.

Orli si ve zbytku utkání vedení pohlídali a Ostravanům dovolili pouze dalších 14 bodů, přičemž sami skórovali 19. Konečný výsledek 86:63 potvrdil, že se Ostravě na palubovce Prostějova dlouhodobě nedaří. Ostrava tak zůstává u dna tabulky, naopak Orli se posunuli na čtvrté místo pořadí.

V dresu domácího Prostějova táhli útok Slezák s Jacobsem. Prvně jmenovaný nasázel rovných dvacet bodů, Jacobs jen o bod méně. Norwa se zase blýskl tvrdým nájezdem do koše zakončený smečí. Z Ostravanů byl nejlepší Riewer s dvanácti body.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 15. kolo:

Prostějov - Ostrava 86:63 (29:19, 50:39, 67:49)

Nejvíce bodů: Slezák 20, Jacobs 19, Norwa 13, Souček 10 - Riewer 12, Bohačík 11, Painter 10.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov si v dohrávce poradil s Ostravou 86:63
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články