Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Satoranskému se v závěru listopadu tolik nedařilo, přesto předvedl v NBA parádní akce

Washington/Praha - Přestože si Tomáš Satoranský v posledních čtyřech zápasech připsal pouze dva body a na palubovce strávil v průměru okolo jedenácti minut, blýskl se v listopadu několika parádními akcemi. Zámořští komentátoři si Satoranského stále častěji všímají pro jeho nájezdy do koše i fakt, že se jedná o jednoho z nejzajímavějších mezinárodních hráčů NBA, kterého se vyplatí sledovat.

Tomáš Satoranský v dresu Wizards
zdroj: AP autor: Nick Wass

Po vstupu do NBA v říjnu se Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu rozehrál v první polovině listopadu do skvělých výkonů. Týmu Wizards se sice nedařilo pravidelně vítězit a hráči z hlavního města USA ztratili šest z prvních osmi utkání v jedenáctém měsíci, Satoranskému se ale dařilo herně - střelecky i počtem minut strávených na palubovkách.

Jeho maximem bylo 32 odehraných minut proti Orlandu (prohra 86:88) a také proti Bostonu při vítězství 118:93. V zápase na půdě Chicaga strávil na hřišti 31 minut, když zaznamenal nejlepší střelecký počin dosavadní zámořské kariéry - 12 bodů. Navíc přidal i devět asistencí se čtyřmi doskoky, a byl tak blízko svému prvnímu double double.

Trenér Scott Brooks měl pro Satoranského jen slova chvály: "Tomáš přináší hodně energie a síly a zároveň má dobrou dynamiku, je atletický," dodal na adresu jediného českého zástupce v současné NBA.

Ve svých akcích český reprezentační rozehrávač snoubí své atletické vlohy s dobrým herním myšlením. Nebojí se hrát jeden na jednoho, což je v NBA důležitá součást repertoáru. Předvedl také jednu smeč, což je zase prvek, kterým si už v přípravě vysloužil pozornost spoluhráčů i médií. Statisticky neviditelnou složkou jeho hry je pak velmi dobrá práce v obraně, kterou vyzvihují i američtí analytici. Podle nich by měl naopak zapracovat na úspěšnosti a četnosti střelby.

Satoranského nejlepší akce v listopadu

Po vydařené první polovině ale přišel Satoranského herní útlum. Trenér Brooks přestal českého hráče tolik zapojovat do rotace, což se okamžitě projevilo na čase stráveném ve hře i střelecké úspěšnosti.

Paradoxně se však výkony Washingtonu zvedly a ve zbývajících sedmi duelech se hned čtyřikrát Wizards radovali z vítězství a alespoň částečně napravili nepovedený vstup do sezony.

V prvních třech zápasech druhé poloviny listopadu se ještě Satoranský objevoval v ofenzivních statistikách ligy, poté ale nastalo střelecky suché období. V průběhu nepříznivé série trávil na palubovce pouze dvanáct minut, aniž by si připsal jediný koš. Střelecké trápení protrhl bývalý hráč USK Praha a Barcelony dvěma body až v posledním utkání proti Oklahomě, prohře s Thunder ale nezabránil.

Nadále si však udržuje solidní celkové statistiky. Střelecký průměr i přes neproduktivní období drží na 4,1 bodu na zápas společně s 2,6 asistence a téměř dvěma doskoky, to vše při průměrně 17 odehraných minutách. Zbývá tak věřit, aby se závěr kalendářního roku vydařil Satoranskému podobně jako první polovina listopadu.

Zdroj
espn.com, YouTube, Daniel Fadrný, Washington Post

Hlavní zprávy

Nejčtenější články