Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Basketbalistky USK nedaly šanci ani Krakovu a připsaly si druhou výhru

Praha – Suverénním způsobem si zatím počínají basketbalistky ZVVZ USK Praha v letošním ročníku Evropské ligy. Po úvodní demolici Györu nedaly šanci ani dalšímu soupeři. Proti Wisle Krakov jasně vládly a po vítězství 84:63 vedou skupinu A. Nejlepší střelkyní byla s 25 body Sonja Petrovičová.

Anete Šteinbergaová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Pro nás je to dobrý začátek, protože v předchozích třech sezonách jsme vždy první domácí zápas prohrály. Potěší být první v tabulce, ale uvidíme, jak to půjde dál. Každý si uvědomuje, že těžké zápasy teprve přijdou. Neměly jsme nejsilnější soupeře, ale spíše takové příjemné na rozjezd. Je fajn, že jsme vyhrály tyto dva zápasy, a doufám, že za týden formu zúročíme i v Turecku," řekla trenérka Natália Hejková směrem k dalšímu zápasu na hřišti Mersinu.

Polky vstoupily do utkání třemi trojkami a vedením 9:0, avšak Pražanky reagovaly stejnou šňůrou. Po zbytek první čtvrtiny se sice hrálo vyrovnaně, ale hráčky USK získávaly kvalitní ofenzivou zápas pod kontrolu. Ve druhé čtvrtině navíc k velmi dobrému útoku přidaly i zlepšenou obranu a před poločasem odskočily už na 18 bodů.

"Na začátku jsme nezachytily střelbu soupeře. Tam jsem si říkala, ježíšmarjá, co se děje. Ale bylo jasné, že takto nebudou Polky hrát celý zápas. Oceňuji, že náš tým je tak zkušený, že nepanikařil a postupně zápas otočil," hodnotila Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK i v druhém utkání Euroligy deklasovaly soupeře

Po změně stran sice Wisla přibrzdila ofenzivu domácích favoritek, jenže výborně hrající Petrovičová se starala o to, že se vedení nezmenšovalo, naopak ještě narostlo.

"Hrály jsme velmi dobrý basketbal. Wisla nás tím začátkem nakopla. Jsme sehrané, naše chemie je skvělá, věřím, že budeme hrát dobře celou sezonu. Začaly jsme dobře, teď už se budeme snad jen zlepšovat," uvedla Petrovičová. Ta během léta neměla kvůli olympiádě a WNBA vůbec volno, přesto na ní únava není vidět a v obou zápasech byla nejlepší střelkyní týmu.

"Já prostě miluji hrát za USK se svými spoluhráčkami. To mi pomáhá. Jsem mentálně unavená, ale když vás něco baví, tak se s únavou vypořádáte lépe," vysvětlila.

Pražanky si hlídaly vedení i ve chvíli, kdy trenérka Natália Hejková začala šetřit opory a dávala stále větší prostor českým reprezentantkám. Do hry se dostala i mladá Veronika Šípová. Ta předvedla i pár vydařených akcí, za což sklidila pochvalu od spoluhráček, které zvedla z lavičky.

"Momentálně je to miláček týmu. Svojí bojovností je pro tým platná, když nastoupí. I na tréninku dá holkám pocítit, že s ní musí počítat. Holky jí fandí," dodala Hejková.

ZVVZ USK Praha - Wisla Krakov 84:63 (27:23, 52:34, 67:46)

Nejvíce bodů: Petrovičová 25, Xargayová 15, Vaughnová 12, Šteinbergaová 11, Vyoralová 9 - Simmonsová 16, Kobrynová a Morrisonová po 13, Ygueravideová 12. Fauly: 16:16. Trestné hody: 18/12 - 6/5. Trojky: 6:8. Doskoky: 35:20.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články