Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třetí titul pro Sparks. Basketbalistky Los Angeles ovládly WNBA

Minneapolis - Čtrnáct let uplynulo od posledního triumfu Los Angeles, Sparks se ale letos konečně dočkaly třetího titulu ve WNBA. A mistrovský pohár vybojovaly prakticky nejtěsnějším možným rozdílem - v rozhodujícím pátém utkání série porazily domácí Minnesotu o jediný bod - 77:76. Lynx tak svůj loňský titul neobhájily.

Basketbalistky Los Angeles Sparks v euforii z titulu
zdroj: AP autor: Jim Mone

O obhajobu letos usilovala právě Minnesota, ale vítězky základní části soutěže ve finálové sérii ani jednou nevedly. Pokaždé však dokázaly stav vyrovnat a až do poslední chvíle živily šanci na čtvrtý triumf v historii, kterým by vyrovnaly rekord Houstonu.

Pátý duel ale rozhodla ve prospěch soupeře Nneka Ogwumikeová košem 3,1 sekundy před koncem. Nejužitečnější hráčka ligy si v zápase připsala double double za 12 bodů a 12 doskoků.

Samotný závěr pátého finálového zápasu byl hodně turbulentní. Minnesota prohrávala necelé 3 minuty před koncem sedmibodovým rozdílem. Po protiútoku Lindsay Whalenové - bývalé hráčky USK Praha - ale bylo už za minutu srovnáno 71:71. Za Lynx odpověděla pozdější hrdinka Ogwumikeová. Její koš sice padl těsně po časovém limitu na střelbu, ale platil.

Drama gradovalo. Domácí Maya Mooreová trefila těžkou střelu z odskoku a Lynx držely 15 vteřin před sirénou jednobodový náskok 75:74. Hráčky Sparks ale i bez možnosti oddechového času sehrály poslední akci zdařile a díky bojovnosti Nneky Ogwumikeové zaznamenly vítězný koš a dosáhly na titul. 

Ocenění MVP pro nejužitečnější hráčku finálové série získala její spoluhráčka Candace Parkerová. Dvojnásobná olympijská vítězka sezonu zakončila bilancí 28 bodů a 12 doskoků.

Zdroj
ČTK, wnba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články