Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky zvítězily na přípravném turnaji nad Slovenskem 66:62

Praha - České basketbalistky vstoupily do přípravného turnaje v Praze na Královce vítězstvím 66:62 nad Slovenskem. Nejlepší střelkyní byla s 15 body Michaela Stejskalová. Ve čtvrtek čeká český výběr duel s Japonskem, které deklasovalo Kanadu 81:49. Právě s Kanadou v pátek domácí výběr turnaj zakončí.

Sport
zdroj: ČT4

Trenér Ivan Beneš měl k dispozici opět spíše hráčky širšího kádru. Na posledním mistrovství Evropy startovaly jen Stejskalová a Alena Hanušová. Obě byly podle očekávání tahounkami, ale pomáhaly jim i další hráčky.

Dařilo se Karolíně Elhotové, která k osmi bodům přidala pět doskoků a tři asistence, Daně Kušlitové či Pavle Švrdlíkové, která definitivně rozhodla 14 vteřin před koncem, když po doskoku zvýšila na pětibodový rozdíl a nedala šanci Slovensku případnou trojkou srovnat.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky na turnaji v Praze porazily Slovensko 66:62

"S výhrou jsme spokojení. Slovenky mají mladé družstvo, které se připravuje na akci a je soudržné. To bylo vidět. My zkoušíme. Naše hra byla rozháraná. Nejsme na sebe zvyklí, zase se nám vyměnilo pět hráček. Nebylo to z našeho pohledu učesané," konstatoval Beneš.

Češky dominovaly na doskoku (52:31), ale také ztratily 20 míčů oproti osmi soupeře, což Slovenky potrestaly 18 body. "Na turnaji jde o holky. My jim dáváme šanci, aby na sebe v takovém bezvadném turnaji upozornily. Je to nahoru dolů. Někdy už to vypadá hezky a pak přijde zase plno chyb. Je to hodně syrový výkon. Chybí nám někdy správné načasování věcí," uvedl český kouč.

Česko - Slovensko 66:62 (12:13, 29:29, 52:40)

Nejvíce bodů: Stejskalová 15, Kušlitová 12, Karolína Elhotová 8 - Mištinová 14, Remenárová 12, Kelčíková 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články