Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenérka USK Hejková: Fenerbahce je nejschůdnější soupeř

Praha - Pokud by si trenérka basketbalistek ZVVZ USK Praha Natália Hejková měla vybrat soupeře pro semifinále Evropské ligy, vybrala by si právě Fenerbahce Istanbul, se kterým se české mistryně v pátek utkají. Jelikož sama zažije Final Four podesáté, ze zkušeností ví, že tento turnaj je hlavně o momentální formě.

"Je to super, máme tu tři špičkové týmy a my jsme tu toho, těšíme se z toho," prohlásila Hejková. "Final Four není o soupeřích, ale o mentální připravenosti a aktuální formě. Jak tým zvládne tlak, který na něj bude. My navíc budeme mít na sobě tlak domácího týmu. Hráčkám to neustále všichni připomínají. Ale holky jsou zkušené a vím, že to zvládnou," dodala.

"Z těch tří soupeřů (Jekatěrinburg, Kursk, Fenerbahce) se nám zdá Fenerbahce jako nejschůdnější. Ale pořád je to jeden z favoritů celé soutěže už od začátku sezony. V posledních dvou ročnících byl ve finále," řekla Hejková. Ačkoli v soutěži působí už dvě desetiletí, na Fenerbahce ještě nikdy nenarazila. "Já osobně jsem se s Fenerbahce nikdy nestřetla, což je kuriózní. V létě jsme s nimi ale hrály přípravné utkání, a i když jsme těsně prohrály, tak to bylo dobré," míní Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
USK se chystá na Final Four

USK chová respekt k Charlesové, Charlesová k USK

Hlavní sílu Fenerbahce vidí Hejková pod košem. "Mají hodně silných osobností, jako jsou Tina Charlesová, Hollingsworthová, na perimetru pak Zellousová či Bibrzycká. Hrají ale trochu individualisticky, to by mohla být naše šance. My naopak chceme využít sílu naší kolektivní hry," naznačila.

Fenerbahce se do Final Four dostalo přes těžké čtvrtfinálové derby s Galatasarayem, které bylo velmi vyrovnané a musel rozhodnout až závěrečný třetí zápas. "Ta čtvrtfinálová bitva nás připravila na všechno. Musely jsme ze sebe vydat maximum v obraně i útoku, a to samé hodláme udělat v semifinále," prohlásila šestadvacetiletá americká hvězda Charlesová.

K USK má respekt. "Je to kvalitní tým. Má dvě dobré Američanky Danielle Robinsonovou a Kiu Vaughnovou, kterým se daří i ve WNBA. Ale na každé pozici mají dobré hráčky, hrajou hezký basketbal a určitě to nebude snadný soupeř. Proto teď vůbec nepřemýšlím o nedělním finále, ale plně se soustředím jen na zápas s USK," upozornila nejužitečnější hráčka WNBA z roku 2012.

Na utkání se těší i kvůli tomu, že se bude pod košem potkávat s Vaughnovou, kterou zná od dětství. "Obě jsme vyrůstaly v New Yorku. Známe se od 13 let. Proti ní musím vždy předvést své maximum. Na konci bude šťastná ale jen jedna z nás," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články