Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pardubice nedaly Opavě šanci, vyhrály 83:67

Pardubice – V dohrávce 28. kola NBL vyhrály Pardubice nad Opavou 83:67 a upevnily si před ní čtvrté místo. Zápas byl reprízou posledního utkání o třetí místo v soutěži, ve kterém byli úspěšnější basketbalisté ze Slezska. Tentokráte se však žádný vyrovnaný zápas sousedů v tabulce nekonal. V prvních dvou čtvrtinách ještě hosté z Opavy drželi s domácími krok, pak ale Východočeši ještě vylepšili střelbu za tři body a výrazně odskočili. Nejlepší střelec zápasu Ondřej Kohout pomohl k vysoké výhře devatenácti body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu Pardubice - Opava

Trenér Pardubic Dušan Bohunický měl přitom velké obavy, jak bude utkání vzhledem k rozsáhlé marodce v týmu vypadat. "Opava nehrála tak agresivně jako v domácích zápasech. V první čtvrtině nás trápily zbytečné ztráty, ale v druhém poločase jsme proměňovali jednoduché střely a hráli skvěle v obraně," vyzdvihl domácí kouč.

Opavský trenér Petr Czudek uznal, že jeho svěřenci Pardubicím cestu k vítězství sami usnadnili. "Byl to divný zápas, v prvním poločase z obou stran nemastný neslaný, takový ospalý. Bohužel třetí čtvrtina byla z naší strany katastrofální, nepodařilo se nám najít sestavu, která by se chytla," řekl Czudek.

Pardubice - Opava 83:67 (20:19, 38:36, 64:48)

Nejvíce bodů: Kohout 19, Wall 16, Kotas 11 - Cvek 14, Dokoupil 11, Vlček 8. Fauly: 22:23. Trestné hody: 26/16 - 14/11. Trojky: 11:8. Doskoky: 38:26.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články