Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

San Antonio přehrálo Oklahomu a je výhru od finále

San Antonio - Basketbalisté San Antonia se ve finálové sérii Západní konference NBA ujali vedení 3:2 na zápasy. Ve čtvrtek doma přehráli Oklahomu City jasně 117:89, veterán Tim Duncan k tomu pomohl 22 body a 12 doskoky. 

Utkání San Antonio - Oklahoma
zdroj: AP autor: Eric Gay

San Antonio dokázalo porazit Oklahomu se Sergem Ibakou v sestavě poprvé po sedmi zápasech. Spurs odvrátili hrozbu opakování předloňského krachu, kdy v play-off rovněž vedli nad Oklahomou 2:0 na zápasy, ale poté čtyřikrát za sebou prohráli. Tentokrát se po dvou porážkách na hřišti Oklahomy vzpamatovali a na své palubovce jednoznačně zvítězili.

Čtvrteční utkání bylo naposledy vyrovnané v druhé čtvrtině za stavu 35:35. V poločase pak už vedli domácí Spurs o deset bodů a ve třetí části žádný nápor hostů nepřišel, naopak náskok San Antonia vystoupal až na 94:74. V úvodu závěrečné dvanáctiminutovky dal dvě trojky domácí Danny Green a trenér Oklahomy Scott Brooks stáhl své hvězdy ze hřiště.

"Hráli jsme o tolik tvrději, ostřeji, chytřeji. Bylo fajn v tomto utkání hrát a bylo fajn to sledovat. Když hrajeme takhle, je to úplně jiný příběh," řekl po utkání Manu Ginobili, který za 21 minut na hřišti stihl 19 bodů a šest asistencí. Ginobili byl druhým nejlepším střelcem Spurs po osmatřicetiletém Duncanovi.

Domácí trefili třináct z 26 trojkových pokusů a předčili soupeře 48:35 na doskoky. Jedno vítězství jim nyní chybí k obhajobě prvenství v Západní konferenci. Oklahomu vedl s 25 body Kevin Durant. Po životním výkonu v předchozím utkání se Russell Westbrook dostal jen k 12 střelám z pole a dal 21 bodů.

San Antonio stanovilo nový rekord play-off NBA, když posedmé v řadě zvítězilo na domácí palubovce o 15 a více bodů. V sérii s Oklahomou vítězí na domácím hřišti v průměru o 26,7 bodu. V Oklahomě, kde se bude v sobotu hrát šestý zápas, ale Spurs průměrně o 11 bodů prohrávají.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články