Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brňanky nezvládly ani poslední euroligové utkání v sezoně

Istanbul - Basketbalistky IMOSu Brno jen potvrdily hodně nepovedenou euroligovou sezonu a prohrály i závěrečné utkání základní části v Istanbulu s Fenerbahce 57:78. Se třemi vítězstvími obsadily ve skupině B poslední místo a v soutěži končí. Naopak Fenerbahce si jako jediný tým drží neporazitelnost a v play-off bude nejvýše nasazený. 

Sport
zdroj: ČT4

O vyřazení českých vicemistryň se rozhodlo už před dvěma týdny po domácí prohře Brňanek s Madridem. V Istanbulu neměly co ztratit a na jejich výkonu byla na rozdíl od předcházejících vystoupení patrná uvolněnost, která se projevovala v úvodním poločase v přesnější střelbě trojek. "V první polovině jsme hráli celkem slušně v útoku, ale pokulhávala obrana. Inkasovali jsme 47 bodů, což je hodně," poznamenal po utkání kouč Brna Jan Bobrovský. 

Hosté se snažili bojovat, ale na favorita s mnohem kvalitnějším kádrem nestačili. Utkání mělo od úvodních minut jednoznačný charakter. Dařilo se zejména Bibrzycké s Matovičovou, které v úvodních dvaceti minutách zaznamenaly dohromady více než polovinu bodů Fenerbahce. Brňanky měly střeleckou oporu pouze v Peckové, ke které se postupně přidala i Hamiltonová a v závěru Vlková.

Do přestávky získaly basketbalistky Fenerbahce patnáctibodový náskok, který po změně stran ještě zvýšily. "Naše soupeřky měly na každé místo v sestavě dvě kvalitní hráčky. Naopak nám když nezahraje základní pětka, tak těžko můžeme soupeřit s jakýmkoliv týmem," dodal Bobrovský, který dal postupně příležitost všem hráčkám, aby sbíraly zkušenosti.

Brňanky dosáhly všech tří vítězství na domácí palubovce, na hřištích soupeřek se neprosadily. "Určitě se letos nemáme za co stydět. Kromě tří vítězných utkání jsme byli i v dalších duelech blízko úspěchu. Přitom současný kádr byl zase o něco slabší než loni," zhodnotil brněnský kouč vystoupení v Evropské lize. 

Fenerbahce Istanbul - BK IMOS Brno 78:57 (29:17, 47:32, 62:39)

Nejvíce bodů: Matovičová 18, Bibrzycká 13, McCoughtryová 10 - Pecková 19, Hamiltonová a Vlková po 13. Fauly: 11:14. Trestné hody: 18/15 - 1/1. Trojky: 3:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články