Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Španělky a Turkyně jsou již jistými čtvrtfinalistkami

Lille - Basketbalistky Španělska rozdrtily ve svém úvodním vystoupení v osmifinálové skupině E mistrovství Evropy Slovensko 80:44 a s předstihem si zajistily postup do čtvrtfinále, kde mohou narazit i na český výběr. Neporazitelnost na turnaji potvrdily také Turkyně výhrou 66:46 nad Itálií. Právě Španělsko a Turecko se v osmifinálové skupině E utkají o prvenství a nejlepší nasazení do čtvrtfinále. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Španělsko

Ve třetím utkání skupiny E pokračovalo Švédsko v překvapivých výkonech a porazilo Černou Horu 69:58. Nejlepší střelkyní byla bývalá hráčka Brna a USK Praha Frida Eldebrinková s 21 body. I na druhé straně byla nejvíce vidět trojice letošních hráček USK. Jelena Dubljevičová, Anna De Forgeová a Jelena Škerovičová daly dohromady 33 bodů.

Dubljevičová uhájila pozici nejlepší střelkyně na turnaji (19,5 bodu na zápas) právě před Eldebrinkovou (16,5). Nejlepší Češka Michaela Zrůstová je zatím osmá s průměrem 14,5 bodu na zápas.

Čtvrteční program na mistrovství Evropy byl věnován památce prezidenta FIBA Europe Ólafura Rafnssona, který ve středu nečekaně zemřel na hotelovém pokoji v Ženevě ve věku 50 let. Na začátku zápasů se za něj držela minuta ticha a vlajky byly svěšeny na půl žerdi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články