Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky završí přípravu na ME, čeká je Čína a Rusko

Karlovy Vary - České basketbalistky čeká závěrečná část přípravy před mistrovstvím Evropy. Na karlovarském turnaji se utkají s Čínou, Lotyšskem a Ruskem. Kromě souhry budou hráčky bojovat i o konečnou nominaci, která je z aktuálních 14 jmen zúží na dvanáct. Přímý přenos utkání s Čínou sledujte od 20:00 na programu ČT sport a našem webu.

Trenér Lubor Blažek na přípravu nebere Kamilu Štěpánovou, Petru Záplatovou a Michaelu Starou, které neprošly prvním zúžením kádru. Naopak do hry by se měla po zranění oka zapojit klíčová rozehrávačka Veronika Bortelová.

"Předchozí zápasy sloužily k tomu, aby měla každá hráčka přibližně stejnou možnost zabojovat o sestavu. Teď už ale půjde o výsledky a o to hledat ideální sestavu," řekl Blažek. "Budeme hrát na výsledky. Musíme také kádr zúžit o další dvě hráčky," dodal.

Češky zatím v přípravě dvakrát porazily jasně Ukrajinu a dvakrát těsně prohrály s Kanadou. "Kanada byla silným týmem. A nyní budeme hrát s Ruskem, které obsadilo čtvrté místo na olympijských hrách v Londýně. Čína byla na místě šestém, navíc si díky ní vyzkoušíme jiný basket," dodal Blažek, který právě v Karlových Varech s týmem vybojoval stříbrné medaile na mistrovství světa 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky se v přípravě na ME utkají s Čínou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články