Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nymburk potřebuje porazit Bilbao, aby udržel šanci na postup

Pardubice - Basketbalisté Nymburku budou v úterý hrát o udržení naděje na postup z osmifinálové skupiny Evropského poháru. K tomu ale potřebují doma porazit přední španělský celek Bilbao. To už se jim povedlo hned na úvod skupiny, když ve Španělsku vyhráli 85:83. Nyní jsou ale oba týmy v rozdílné situaci. Utkání v pardubické ČEZ areně začne v 19:30, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Bilbao vstoupilo do skupiny levou nohou. Po dvou porážkách však dokázalo vyhrát oba zápasy s favorizovanou Valencií a získalo zpět ztracené sebevědomí. Naopak Nymburk od utkání s Bilbaem prohrál všech šest svých zápasů na mezinárodním poli. Především dvě porážky s VEF Riga Nymburku výrazně zkomplikovaly postupové šance.

Nyní musí český mistr vyhrát oba své zbývající zápasy s Bilbaem a Valencií. Navíc by pomohla i výhra Rigy nad Valencií, aby se Nymburk nemusel spoléhat na výsledek posledního utkání Riga - Bilbao. Naopak případná prohra s Bilbaem by už definitivně znamenala konec nadějí.

"Naše pozice v Eurocupu není úplně ideální, ale za určitých okolností máme stále šanci postoupit. Do utkání tedy půjdeme s jednoznačným cílem vítězstvím si prodloužit naději na možný postup. Vyhráli jsme v Bilbau, měli bychom vyhrát i doma," řekl zkušený nymburský rozehrávač Jiří Welsch.

Nymburk jde do utkání jako čerstvý vítěz Českého poháru. Naopak Bilbao ve Španělském poháru vypadlo hned v prvním kole s Gran Canarií. Může to však být pro něj výhoda, protože ušetřilo síly. Naopak Nymburk hrál tři zápasy ve třech dnech.

Mezi hlavní opory Bilbaa patří kapitán a bývalý španělský reprezentant Álex Mumbrú, srbský pivot draftovaný do NBA Milovan Rakovič, rovněž draftovaný Belgičan Axel Hervelle, Raúl Lopéz, který si dokonce NBA zahrál, Řekové Nikolaos Zisis a Kostas Vasileiadis (průměr 15,4 bodu na zápas) a také Američan Lamont Hamilton (13 bodů).

Při výhře v Bilbau, kterou Nymburk označil za jeden z největších úspěchů v historii klubu, se dařilo zejména Radoslavu Rančíkovi, který dal 30 bodů. Vydatně mu sekundoval i Drew Naymick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články