Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Legenda NBA Johnson přijela trénovat české děti

Praha - Už se stává zvykem, že v létě do České republiky zamíří respektovaní basketbaloví odborníci se zkušenostmi z NBA. Třetí rok po sobě se v rámci Champions campu v Kralupech taková osobnost objevila. Letos své zkušenosti basketbalovým nadšencům předává Marques Johnson, bývalý skvělý střelec v NBA v 80. letech.

Johnson trénuje české děti
zdroj: ČT24

Marques Johnson v NBA nastřílel téměř čtrnáct tisíc bodů, v soutěži odehrál od roku 1977 jedenáct sezon, většinu z nich v Milwaukee Bucks, se kterými se dvakrát probojoval do semifinále. Na titul však nikdy nedosáhl. "Bohužel Boston Larryho Birda byl prostě lepší. Philadelphie, kde hrál Julius Erving, byla také lepší a i když jsme je opravdu chtěli porazit, neměli jsme na ně. Když se na to období dívám zpětně, vím, že v té době jsem nastupoval proti nejlepším týmům historie a nevidím nic špatného na tom, že jsme je prostě nedokázali porazit," zhodnotil své profesní úspěchy.

Johnson je žákem legendárního univerzitního trenéra Johna Woodena. Mladým basketbalistkám a basketbalistům se v Kralupech snaží vštípit svou základní filozofii: Milovanou hrou se hlavně bavit.

"Většina dětí, které hrají basketbal, nebude nakonec hrát profesionálně v NBA, za českou reprezentaci, nebo možná ani v lize. Ale pokud je dokážu naučit, tak jako to dělal můj trenér John Wooden, některé důležité životní hodnoty a k tomu jako prostředek použiju basketbal a oni to přijmou pozitivně, pak můžu říct, že jsem jako trenér uspěl," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články