Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

James převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče a dovedl Miami k vítězství

New York – Potřetí v kariéře převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče basketbalové NBA LeBron James. V následném zápase proti Indianě nastřílel 32 bodů a dovedl Miami k vítězství v prvním zápase semifinále Východní konference 95:86. Další z hvězd Heat Dwyane Wade přispěl k výhře 29 body. Na západě do semifinále postoupili LA Clippers po vítězství nad Memphisem.

LeBron James
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Miami rozhodlo o své výhře až v poslední čtvrtině. Indiana vedla po celý první poločas, ale ve druhé půli se zhoršila v útoku. Domácí zvítězili přesto, že netrefili jediný tříbodový pokus. Indiana nastřílela čtyři trojky, ale jinak ve statistikách vyhrála už jen na fauly 31:22.

Ke zlepšení Miami ve druhém poločase výrazně přispěl James, jenž odehrál druhou půli bez střídání a dal v ní 26 bodů. "Odehrál to jako MVP (nejužitečnějším hráč – pozn. redaktora) na obou stranách hřiště," řekl kouč Heat Erik Spoelstra.

Dwyane Wade přispěl k výhře 29 body. Další hvězda Miami Chris Bosh zápas nedohrál kvůli poranění břišního svalu a hrozí mu absence v dalších utkáních. Nejlepšími střelci Indiany byli David West a Roy Hibbert, kteří dali po 17 bodech.

Clippers se radují z postup
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

Do semifinále Západní konference postoupili basketbalisté Los Angeles Clippers, kteří porazili v sedmém zápase Memphis 82:72. Vyrovnaný zápas se zlomil v úvodu poslední části, kdy si hosté vypracovali desetibodový náskok, s nímž už Grizzlies nic neudělali. Klíčem k úspěchu byla losangeleská lavička, která přestřílela tu domácí 41:11.

Náhradníci Clippers se předvedli hlavně v poslední čtvrtině, v níž se postarali o 25 z celkových 27 bodů týmu. "To je to, co umíme. Náhradníci přijdou, aby změnili rytmus hry. V obraně jsme je zastavili a v útoku jsme je rozběhali," chválil výkon lavičky jeden z náhradníků Clippers Eric Bledsoe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články