Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk vykročil za obhajobou v Českém poháru výhrou v Ústí

Praha - Basketbalisté Nymburka vykročili za obhajobou Českého poháru dnešním vítězstvím 94:71 ve čtvrtfinále v Ústí nad Labem nad domácím mužstvem. Favorit na zisk trofeje zlomil do té doby vyrovnaný zápas v závěru prvního poločasu a v druhé části si už dokráčel pro jasnou výhru.

Basketbalista Nymburka Pavel Pumprla
zdroj: ČT24

Nymburk se v pátečním semifinále utká s USK Praha, který porazil 75:68 Pardubice. Východočeši sice vedli po třetí čtvrtině o devět bodů, ale v závěrečné části propadli střelecky i v obraně. A pražští vysokoškoláci kolektivním výkonem opřeným o kvalitní střelbu ústeckého odchovance Votroubka a dobrý výkon rozehrávače Šotnara skóre otočili.

Druhou semifinálovou dvojici obstarají v Děčíně domácí basketbalisté a Prostějov. Zatímco Moravané ve čtvrtfinále deklasovali 10:74 Kolín, Severočeši museli o postup tvrdě bojovat s vítězem základní části druhé nejvyšší soutěže Jindřichovým Hradcem.

Favorit byl na hraně vyřazení a zachránil ho až 12 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny Pavel Houška, jenž vyrovnal na 70:70 a poslal zápas do prodloužení. V něm už Děčín další drama nepřipustil a došel si pro výhru 87:73. Houška k ní přispěl 23 body, jindřichohradecký Zachrla dal ještě o bod víc.

Český pohár vyvrcholí v Děčíně v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články