Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Utkání hvězd NBA bude po 14 letech poprvé bez Garnetta

New York - Utkání hvězd basketbalové NBA se po 14 letech musí obejít bez veterána Kevina Garnetta. Pivot Bostonu se nevešel do nominace Východní konference. V týmu Západu zase po 13 letech bude chybět jiný veterán Tim Duncan. Rekordmanem mezi aktivními hráči se tak stane Kobe Bryant z Los Angeles, který byl vybrán popatnácté za sebou.

Kevin Garnett
zdroj: AP autor: Amy Sancetta

Pětatřicetiletý Garnett se Utkání hvězd účastnil každoročně od roku 1997. Spolu s Bryantem tak měl nejvíce startů v All Star mezi všemi aktivními hráči. Také v této sezoně patří k tahounům Bostonu, ovšem už nezáří tolik jako v minulých letech. Při volbě sedmi náhradníků pro sestavu Východu dostali přednost jiní hráči. O volbě rozhodovali ligoví trenéři, základní pětku vybírali fanoušci.

"Hráči stárnou a jednou musí přijít změna. To se prostě stává a nikdo nemůže hrát věčně," řekl trenér Bostonu Doc Rivers.

All Stars zažije příliv nové krve

Přesto se dostalo také na veterány. Rozehrávač Phoenixu Steve Nash se stane teprve čtvrtým hráčem, který nastoupí v Utkání hvězd, přestože mu už bylo 38 let. Před ním se to povedlo jen Kareemovi Abdulovi-Jabbarovi, Michaelu Jordanovi a Karlu Malonemu.

Celkově však All Stars zažije příliv nové krve. Poprvé se mezi elitou představí LaMarcus Aldridge z Portlandu, Andre Iguodala z Philadelphie, Roy Hibbert z Indiany, Luol Deng z Chicaga a Marc Gasol z Memphisu, který dostal přednost před svým bratrem Pauem z LA Lakers.

Utkání se bude hrát 26. února v Orlandu.

Nominace:

Východní konference: Derrick Rose (Chicago), Dwyane Wade, LeBron James (oba Miami), Carmelo Anthony (New York), Dwight Howard (Orlando) - Chris Bosh (Miami), Luol Deng (Chicago), Roy Hibbert (Indiana), Andre Iguodala (Philadelphia), Joe Johnson (Atlanta), Paul Pierce (Boston), Deron Williams (New Jersey).

Západní konference: Kobe Bryant, Andrew Bynum (oba LA Lakers), Kevin Durant (Oklahoma), Blake Griffin, Chris Paul (oba LA Clippers) - LaMarcus Aldridge (Portland), Marc Gasol (Memphis), Kevin Love (Minnesota), Steve Nash (Phoenix), Dirk Nowitzki (Dallas), Tony Parker (San Antonio), Russell Westbrook (Oklahoma).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články