Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý dostal vízum a může se zapojit do přípravy

Washington – Český basketbalista Jan Veselý konečně obdržel pracovní povolení pro angažmá v USA. Může se tak zapojit do tréninkového kempu týmu NBA Washington Wizards, který ho v červnu draftoval jako šestého v pořadí. Veselý měl problémy získat povolení kvůli administrativním problémům spojeným s výlukou, ta se ale nyní chýlí ke konci. Nová sezona zámořské basketbalové soutěže by měla začít 25. prosince.

Jan Veselý
zdroj: in-the-game.org

Dvaadvacetiletý Veselý, který loni získal cenu pro nejlepšího mladého hráče Evropy, na sebe upozornil v angažmá v bělehradském Partizanu. V červnu byl draftován Washingtonem, a tak během výluky NBA nehrál a většinu času se připravoval individuálně. Říjen a velkou část listopadu pak strávil v Los Angeles, kde pod vedením kouče Roba McClanaghana trénoval po boku hvězd Darricka Rose, Russella Westbrooka nebo svého spoluhráče z Wizards JaVale McGeeho. Poté se vrátil do Evropy, kde si kvůli hrozbě zrušení sezony NBA hledal angažmá.

Koncem listopadu ale zástupci klubů i hráčů dospěli k dohodě, a i když kolektivní smlouva stále ještě není podepsána, prosincovému začátku NBA by nemělo nic bránit. Kluby tak urychleně otevřely tréninková centra a rozjíždí předsezonní přípravné kempy. Veselý se dosud nemohl do přípravy Washingtonu zapojit, jelikož v Praze čekal na pracovní povolení. Nyní se už ale může těšit na zápasy NBA. Stane se tak po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi třetím českým hráčem v zámořské soutěži. Přípravný kemp Washingtonu začne v pátek 9. prosince, první přípravné utkání sehrají Wizards 16. prosince doma s Philadelphií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články