Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý se už poohlíží po angažmá v Evropě

Praha - Basketbalista Jan Veselý měl touto dobou prožívat první sezonu v NBA, ovšem kvůli výluce v zámořské lize už od června čeká na možnost zahrát si soutěžní utkání. Přestože ho čekání jako flegmatika dlouho nechávalo chladným, nyní přiznává, že ho situace už štve. Proto již začal řešit případné angažmá v Evropě a příští týden by měl rozhodnout o své nejbližší budoucnosti.

Jan Veselý
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Jako flegmatik jsem to dlouho neřešil, ale teď už mě to štve. Na zápas čekám od června a je to velká nuda," uvedl Veselý. "Pořád se říkalo, že se v listopadu začne hrát, ale teď už to vypadá špatně. Když se minulý týden nedohodli, začali jsme s manažery hledat něco v Evropě. Počítám, že příští týden se rozhodne," dodal.

Zatím nechce prozrazovat, s jakými kluby jedná, ovšem přiznává, že by se nebránil návratu do Partizanu Bělehrad, za který do minulé sezony hrál. "Bylo by to nejjednodušší řešení, protože jsem stále jejich hráčem, a rád bych se tam vrátil. Před dvěma dny jsem slyšel, že si můj návrat přeje i celý srbský národ," řekl Veselý, kterého díky popularitě u srbských fandů zámořští novináři považovali za Srba.

Místo hraní Veselý jen trénoval. "Nejprve v Čechách a teď jsem byl měsíc a půl v Los Angeles. Bydlel jsem u agenta Arna Tellema a trénoval jsem v prostorách agentury Wasserman. Při basketbalových trénincích jsem se tam potkal třeba se svým budoucím spoluhráčem z Washingtonu JaValem McGeem nebo třeba s Derrickem Rosem (Chicago) a Russellem Westbrookem (Oklahoma)," komentoval Veselý setkání s hvězdami NBA včetně nejužitečnějšího hráče sezony Rose.

I při trénincích poznal, jak se zámořský basketbal od toho evropského liší. "Tam je to hodně o individuálních dovednostech a na nich jsme pracovali. První týden jsem měl problém přizpůsobit tomu, že je to tam všechno mnohem rychlejší," řekl.

Veselý se naděje nevzdává

Přestože je start NBA nadále v nedohlednu, Veselý doufá, že se hráči s kluby domluví. "Stále se nevzdávám naděje, že se v lednu začne hrát. Ustoupit ale musí kluby, protože podle informací, co mám, je pravda na straně hráčů. Podmínky, jaké jim jsou předkládány, jsou nefér. Ale není to ani tak o penězích, jako spíše o moci," tvrdí Veselý. "Určitě by všichni rádi, aby se začalo hrát, ale hráči nebojují jen za tuto sezonu, ale za deset příštích let," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články