Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějovští basketbalisté vyhráli v NBL i svůj třetí zápas

Praha - I nadále zůstávají čeští basketbaloví vicemistři z Prostějova v domácí soutěži stoprocentní. Orli si připsali třetí vítězství v duelu s nováčkem z Ústí nad Labem, kterého deklasovali 102:67. V neúplné tabulce jsou před Hanáky po čtvrtém kole Pardubice, USK Praha a NH Ostrava, které mají odehrán o zápas víc. V neděli může jít do čela nedávný přemožitel Nymburka Děčín, pokud udrží dosavadní neporazitelnost na palubovce dalšího nováčka Chomutova.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

Na začátku poslední čtvrtiny přitom Pardubice prohrávaly v Kolíně 48:62, ale v závěrečné desetiminutovce nastřílely Středočechům 38 bodů a zvítězily 86:76. "Jsem rád za výhru, protože se rodila velice těžce. Docela se umím vžít do pocitů domácích, kteří byli velice blízko k vítězství. Možná se v závěru trochu lekli, nebo jim došly síly. Ve druhém poločase jsme stupňovali tlak v obraně až do naprostého maxima, jakého jsme byli schopni," řekl hostující trenér Jan Slowiak.

Ostravané si připsali výhru 89:77 nad slovenským mistrem Levicemi, kterým se zatím v NBL nedaří a mají na kontě jedinou výhru z pěti utkání. Trojici v čele doplňuje pražský USK díky jasnému domácímu vítězství 91:64 nad Plzní.

Vůbec poprvé v sezoně uspěl druhý slovenský host v soutěži Inter Bratislava, který nejtěsnějším rozdílem 72:71 vyhrál ve Svitavách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články