Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Španělky táhne za vysněnou medailí z MS Valdemorová

Madrid - Mistrovství světa basketbalistek začíná v České republice už za 26 dní a přípravných zápasů na šampionát je stále víc a víc. Česko v tomto týdnu dvakrát zdolalo Bělorusko. Španělsko, další velký favorit turnaje, hrál v Madridu s Mali. Tým z Pyrenejského poloostrova je basketbalovou velmocí, ve třiapadesátileté historii mistrovství světa však medaili nikdy nezískal.

Letos by měla Španělky k vytouženému úspěchu táhnout Amaya Valdemorová, která bude startovat už na svém čtvrtém šampionátu v kariéře. "Myslím si, že mistrovství v Česku bude úžasné. Je tam skvělá tradice ženského basketbalu. Tým vyhrává medaile a celá země bude šampionát sledovat," myslí si Valdemorová.

Valdemorová do přípravného zápasu s Mali nenastoupila, trápí ji lehké zranění lýtka. Španělsko si však zvedlo sebevědomí. Mali zdolalo v pohodovém tempu 88:44. Se stejným týmem se utká také na mistrovství.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Mali je přední africký tým, na posledních dvou kontinentálních šampionátech prošel vždy do finále, jednou dokonce vyhrál. Bude startovat i na světovém mistrovství v České republice, kvalit evropských týmů však nedosahuje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články