Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Basketbalistky Brna si vynutily třetí čtvrtfinále v Krakově

Brno - Basketbalistky Frisco Sika Brno porazily ve druhém čtvrtfinále Evropské ligy doma Wislu Krakov 87:72 a vyrovnaly stav série na 1:1. O postupujícím do turnaje Final Four se rozhodne ve středu v Polsku. V dnešním zápase basketbalistky Krakova trápily Brno jen v úvodním poločase, když se lépe vzpamatovaly z neočekávané přestávky způsobené výpadkem proudu. Po změně stran už měly režii zcela v rukou české vicemistryně.

Hned z prvního bleskového úniku po křídle dala první koš Vítečková, ale Wisla podporovaná dvěma stovkami bouřlivě povzbuzujících fanoušků oplácela stejnou mincí. Prosazovala se zejména odvážnými průniky a střelbou z dálky izraelská rozehrávačka Cohenová. Oba týmy zastavil na čtvrt hodiny v rozletu výpadek světla. Po přestávce se rychleji dostal do tempa polský celek, který chyby soupeřek trestal rychlými protiútoky. Za stavu 17:23 si vzal trenér Jan Bobrovský oddechový čas a sáhl do základní sestavy, když na palubovku poslal Grimovou a Stehlíkovou. Tah mu vyšel a Brňanky šňůrou devíti bodů skóre otočily. "Krakov začal dobře a trochu nás zaskočil velmi solidní střelbou. Ve druhé čtvrtině už byl náš výkon lepší," uvedl Bobrovský.

Na postup Krakova to vypadalo jen chvíli

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Brna se vrací do Krakowa

Wisla nechtěla postupovou naději pustit z rukou, střelecky se v jejím týmu chytla kromě Cohenové zejména Kobrynová a Castro-Marquezová. Krakov získal znovu šestibodový náskok, ještě do přestávky se v poslední minutě český tým probral a šesti body znovu otočil.


Po změně stran zlepšily Brňanky pohyb v obraně a zpřesnily kombinaci. Vedle Vítečkové a Horákové se dařila koncovka i Američankám McWilliamsové a Bonnerové. Výsledkem byl ve 25. minutě už třináctibodový náskok 54:41, když se brněnská hala podruhé ponořila po výpadku proudu do čtvrthodinové tmy. "Opět jsme si udělaly slibný náskok a ve druhém poločase jsme pokračovaly ve výborném výkonu. Určitě sehrála roli zónová obrana, kterou jsme Krakov překvapily," řekla nejlepší střelkyně Brna Eva Vítečková, která dala 25 bodů, z toho pět trojek.

Přestávka prospěla české basketbalistce ve službách Krakova Kateřině Zohnové, jež v průběhu necelých dvou minut sedmi body posílila naději hostů na případný zvrat. "Zápas byl z naší strany hodně nevydařený. Nedokázaly
jsme soupeřkám vůbec vzdorovat a v závěru už byl exhibicí Brna," uvedla
Zohnová. Soustředěný výkon Brna a získání šestnáctibodového náskoku však soupeřkám šanci rychle vzaly. V těchto fázích zápasu zářila také bývalá hráčka Krakova Škerovičová, jež měla téměř neomylnou mušku. Závěr už na rozdíl od prvního duelu v Krakově vyzněl jednoznačně pro Brno a trenér Bobrovský dal příležitost všem hráčkám. V poslední minutě se při své premiéře v Evropské lize blýskla tříbodovým košem Kašpárková.

Krakovský trenér: Chyběla nám Burseová

Španělský trenér Krakova José Hernández byl s výkonem svých svěřenkyň spokojen pouze v první čtvrtině. "V dalším průběhu nás soupeřky přehrály ve všech směrech a naprosto zaslouženě zvítězily. My jsme je nedokázali vůbec bránit. Náš výkon ovlivnilo onemocnění hlavní opory Burseové," řekl Hernández.

Basketbalistky Brna si vynutily třetí čtvrtfinálový zápas
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články