Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky vyhrály důležitý duel s Lotyšskem

Västeras (Švédsko) – České florbalistky zvítězily i ve svém druhém zápase na mistrovství světa ve Švédsku. Poměrem 7:5 porazily Lotyšsko, a jsou tak blízko postupu ze skupiny A do semifinále. V dalších dvou dnech je čekají ještě Švédky, které jsou velkými favoritkami celého turnaje, a Norsko – další aspirant na druhé postupové místo ze skupiny.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na to, jakou měl pro oba týmy důležitost, byl duel hodně rozháraný. Ani jeden celek nedokázal soustředěně bránit, soupeři si vyměňovali v rychlém sledu po dvou, třech brankách. Jako první se trefily Češky, během pěti sekund 12. minuty se trefily Křížová a Rullová. Jenže týmu v modrých dresech nestačila ani vedení 3:0 a 5:2, aby partii v klidu ovládl. Váňová, která v brance nahradila Christianovou, musela svůj tým ve třetí části vydatně podržet ve dvou oslabeních, houževnaté Lotyšky totiž byly velmi blízko vyrovnání.

To už český tým hnaly vpřed spřátelené Slovenky, které přišly kamarádky po svém duelu povzbudit. A jejich volání po gólu favoritky vyslyšely. Dravá Křížová byla v úniku v oslabení faulována a kanonýrka Jílková trestné střílení proměnila tři minuty před koncem v rozhodující gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články