Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

České volejbalistky si zahrají na MS s Brazilkami

Tokio - České volejbalistky se v základní skupině na mistrovství světa 2010 v Japonsku utkají s olympijskými vítězkami z Brazílie a oběma finalisty evropského šampionátu Nizozemskem a Itálií, která navíc letos získala prestižní Pohár šampionů. Jejich dalšími soupeřkami budou podle výsledků dnešního losování v Tokiu Portoriko a Keňa. Světový šampionát se v Japonsku uskuteční od 29. října do 14. listopadu příštího roku. Hrát se bude v Tokiu, Nagoji, Hamamacu, Macumotu a Ósace. Titul z roku 2006 obhajují Rusky.

Podle trenérky Táni Krempaské, která s národním týmem vybojovala start na MS, čeká české hráčky pravděpodobně boj o čtvrté postupové místo. "Skupina to je velice těžká, bude třeba se soustředit na zápasy s Portorikem a Keňou. Ti tři další soupeři jsou v dnešní době trochu jinde, i když možné je samozřejmě všechno," řekla Krempaská.

Dvanáct nejlepších zemí bylo podle světového žebříčku nasazeno do čela skupin, další celky se k nim přilosovaly. Česko bylo v posledním koši, neboť mu ve světovém pořadí patří 36. místo. Níž je z účastníků MS pouze Chorvatsko.

Česká reprezentace na minulém MS chyběla, na závěrečném turnaji se tak představí po osmi letech. Někdejší Československo získalo na světových šampionátech dvě bronzové medaile, tu poslední však už v roce 1960.

Kdo bude volejbalistky trénovat?

Zatím není jisté, kdo bude české reprezentantky na MS koučovat. Letošní kvalifikaci tým odehrál pod vedením Táni Krempaské, té ale po mistrovství Evropy skončila smlouva. Volejbalistky poté pohrozily, že nebudou v národním týmu pokračovat, pokud se k němu Krempaská vrátí. Trenéra by mělo vedení Českého volejbalového svazu vybrat 9. prosince.

Rozlosování MS 2010:

Skupina A: Japonsko, Srbsko, Polsko, Peru, Alžírsko, Kostarika,

skupina B: Brazílie, Itálie, Nizozemsko, Keňa, Portoriko, Česko,

skupina C: USA, Kuba, Německo, Kazachstán, Thajsko, Chorvatsko,

skupina D: Čína, Rusko, Korea, Dominikánská republika, Turecko, Kanada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články