Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky chtějí na volejbalovém ME skončit do šestého místa

Katovice (Polsko) - S přáním skončit do šestého místa dnes vstoupí české volejbalistky v polských Katovicích do mistrovství Evropy. Šest nejlepších celků si zajistí postup na příští kontinentální šampionát v roce 2011. Před dvěma roky v Belgii obsadil národní tým deváté místo. Titul obhajují Italky, které zdolaly ve finále Srbsko. Právě Srbky budou po slovenském výběru druhým soupeřem českého týmu a jsou favoritkami skupiny. Naopak k outsiderům patří Ázerbájdžán, na který narazí svěřenkyně trenérky Táni Krempaské v neděli.

V nominaci českého týmu došlo na poslední chvíli ke změně: zraněnou Kateřinu Buckovou nahradila Michaela Hasalíková. "Bucková se bohužel po zranění ve Varně nedala zdravotně do pořádku. Proto jsme povolali první náhradnici," uvedla Krempaská. Bucková byla u poslední medaile, kterou český tým na ME získal v roce 1997, kdy skončil třetí v Brně. 

Do osmifinálové skupiny v Polsku postoupí tři nejlepší celky, výsledky ze základní části se započítávají. "Postup ze skupiny do dalších bojů není cílem. Je povinností," zdůraznila Krempaská, podle níž hodně napoví hned úvodní zápas se Slovenkami, které podle Krempaské představují bojovný tým, který se nevzdává.


Druhý zápas se Srbskem bude znamenat pro české volejbalistky určité uvolnění. "Srbky jsou favoritkami, můžeme hrát uvolněně, neboť můžeme pouze překvapit," nastínila Krempaská vyhlídky. Proti Ázerbájdžánu jsou favoritkami Češky. "Ázerbájdžán má ve svém středu jednu kvalitní nahrávačku, ale rozhodně by neměl být nad naše síly," uvedla trenérka.

V případě postupu do osmifinálové skupiny se české volejbalistky střetnou s třemi nejlepšími týmy ze skupiny B, která se hraje ve Vratislavi. V této skupině jsou Itálie, Německo, Turecko a Francie. Krempaská považuje za nejlepší tým v této skupině Itálii, naopak Francie bude mít podle jejích slov problém postoupit do dalších bojů. 

Ve zbývajících dvou skupinách se v Lodži střetnou Nizozemsko, Španělsko, Chorvatsko a domácí Srbsko a v Bydhošti Belgie, Bulharsko, Rusko a Bělorusko. Finále je na programu v neděli 4. října v Lodži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články