Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Semifinále ME volejbalistů doplnili Francouzi

Istanbul/Izmir (Turecko) - V semifinále mistrovství Evropy volejbalistů v Izmiru se v sobotu utkají Rusko s Francií a Polsko s Bulharskem. Rozhodl o tom dnešní los po dohrání čtvrtfinálových skupin. Semifinálové kvarteto odpoledne doplnili Francouzi. Jistotu, že je už z postupového místa ve skupině E nikdo nesesadí, získali po vítězství 3:1 nad obhájci předloňského titulu ze Španělska. O víkendu tak mohou zaútočit na svou šestou medaili v historii evropských šampionátů.

Zlato zatím Francouzům ve sbírce chybí, ale v konkurenci Polska, Bulharska a Ruska, které suverénně vyhrálo istanbulskou skupinu F, to budou mít nesmírně těžké. Semifinálové dvojice nebyly určeny automaticky podle umístění, ale losovaly se. Jediným omezením bylo, aby se spolu neutkali vítězové skupin. 

Stane-li se mistrem Evropy Rusko, naváže na 12 sovětských titulů a upevní si pozici nejúspěšnější evropské země. Pokud zvítězí kdokoli z jeho soupeřů, získá zlato poprvé. Už pět stříbrných medailí přitom mají na kontě Poláci, kteří na přelomu 70. a 80. let pětkrát za sebou skončili druzí za tehdy suverénním výběrem SSSR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články