Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalisté z Los Angeles vyhráli popatnácté v řadě doma a vedou NBA

New York – Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v nedělním utkání NBA Portland 100:86 a zaznamenali patnácté domácí vítězství za sebou. Dostali se díky tomu do čela celé soutěže, protože nejlepší celky z Východní konference Boston a Cleveland v neděli prohrály.

Basketbal - NBA
zdroj: AP

I když sezona ještě není ani v polovině, každé vítězství může mít velký význam pro boje v play off. Jedním z důvodů, proč Lakers loni podlehli ve finále Bostonu, může být totiž i fakt, že Celtics měli v sérii výhodu domácího prostředí.

"Samozřejmě výhoda domácího hřiště pro play off je hodně důležitá. Je náš velký cíl," uvedl kanonýr Kobe Bryant, jenž byl v pondělí s 26 body tradičně nejlepším střelcem Lakers. "Teď máme před sebou ještě pár domácích zápasů, které by nám mohly pomoci. Ale ještě to bude dlouhá cesta," dodal Bryant po šesté výhře Los Angeles za sebou.

Clevelad a Boston překvapivě nestačily na týmy, které se pohybují u dna tabulky Východní konference. Celtics po vydařeném startu 27:2 zažívají nejtěžší období v sezoně, pondělní porážka byla jejich čtvrtá v šesti utkáních. "Musíme se dát dohromady. Mluvili jsme o tom spolu, řekli jsme si, co děláme dobře a co špatně. Jsme silná parta a jde jen o to, abychom překonali tohle období, protože jsme rozhodně lepší tým, než jaké výkony předvádíme," uvedl autor 31 bodů Paul Pierce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články