Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk ve venkovní premiéře v Evropském poháru prohrál ve Vršaci

Vršac (Srbsko) - Basketbalisté Nymburku ve svém prvním venkovním vystoupení v Evropském poháru FIBA podlehli v srbském Vršaci 74:82 a nenavázali tak na premiérové vítězství nad Podgoricou z minulého týdne. Příští úterý se čeští šampioni utkají v Pardubicích s favorizovaným Bilbaem, které po velkém obratu v závěrečné čtvrtině vyhrálo v Podgorici 67:65 a vede tabulku.

Ilustrační foto
zdroj: wikipedia.org

Basketbalisté Nymburku měli v úvodu turnaje převahu. Na prahu druhé čtvrtiny šli dokonce do mírného vedení 24:20. Jenže pak na Středočechy dopadla střelecká krize, za pět minut dali jen dva body. V druhé polovině je začali hráči Vršace ale rychle přečíslovat. Zásluhou srbského podkošového kanonýra Marjanoviče jim dokonce hrozila vysoká porážka.

Ve 32. minutě prohrávali basketbalisté Nymburku 50:69. Jejich situace vypadala. Bodové manko ke konci zápasu o jedenáct bodů stáhly hlavně trojkové pokusy Sokolovského, Graye a Křemena. Dojem z vystoupení Středočechů v Srbsku tak částečně zlepšily.

Kouč Nymburka Muli Kacurin i přes zlepšení v závěru příliš nadšený nebyl. "Ten rozdíl vzhledem k průběhu zápasu nakonec není tak špatný, ale spokojený být nemůžu. Vršac byl celkově lepší než my, nám se především vůbec nedařilo v druhé čtvrtině v ofenzivě. Místo brejkových situací jsme soupeři nabídli lehké koše, z toho pramenily ty čtyřbodové výkyvy ve skóre. Navíc jsme nedokázali ubránit Marjanoviče," řekl Kacurin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články