Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalistky USK v Eurolize podruhé v řadě padly, nad jejich síly byl Bourges

Do Prahy se radostně vracet nebudou. Basketbalistky ZVVZ USK prohrály v Evropské lize na hřišti Bourges 72:86 a po druhé prohře za sebou mají na třetím místě ve skupině A shodnou bilanci čtyř výher a čtyř porážek jako za nimi Galatasaray Istanbul a Villeneuve, s nimiž bojují o postup do play-off. Šesté Bourges se k českým mistryním přiblížilo na rozdíl jediné výhry.

Hráčka USK Leticia Romerová dostává pokyny od trenérky Natálie Hejkové
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Pražanky v minulém kole doma zaváhaly proti poslednímu Castors Braine a selhání nedokázaly ve Francii napravit. Nedařilo se jim především zastavit útok soupeře na perimetru, kde se prosazovaly rozehrávačky Cristina Ouvinaová s Marinou Johannesovou a křídelnice Valeriane Ayayiová. Ta byla s 23 body nejlepší střelkyní domácích.

"Naše obrana nebyla dostatečná stejně jako většinu sezony. Mnoho našich zápasů končí vysokým skóre. Jsou to většinou přestřelky," upozornila trenérka Natália Hejková, že její svěřenkyně potřetí v sezoně dostaly přes 80 bodů.

"My navíc ve druhé půli neměly dostatek sil v útoku, protože naše lavička je oslabená o zraněné hráčky. A i některé hráčky na hřišti měly problémy. Nebyl to prostě náš zápas. Gratuluji Bourges, protože se vrátili do boje o play-off," dodala.

USK držely ve hře zejména Amanda Zahuiová a DeWanna Bonnerová, které dohromady nasbíraly 51 bodů a k tomu přidaly 24 z 38 doskoků hostujícího týmu.

Domácí hráčky ale po většinu utkání držely těsné vedení, nejvíce o 11 bodů. Pražanky měly navrch ve druhé části, kdy odskočily na pět bodů, ale brzy opět přepustily vedení soupeři.

Zlom v utkání nastal na začátku poslední čtvrtiny, kdy francouzský tým vedl jen o dva body, ale pak šňůrou 11:0 získal dvouciferný náskok, který už nepustil.

"Nedaří se nám držet se našeho herního plánu v obraně ani v útoku. Samozřejmě jsme věděly, že to tu bude extrémně těžké, ale nehrály jsme svou hru, hrály jsme tu jejich. A proto jsme prohrály," konstatovala Zahuiová.

Bourges Basket - ZVVZ USK Praha 86:72 (28:23, 45:46, 63:61)

Nejvíce bodů: Ayayiová 23, Johannesová 19, Ouvinaová 15 - Bonnerová 27, Zahuiová 24, Režanová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články