Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hermanová se Slukovou skončily v Haagu deváté, stejně tak Perušič s Schweinerem

Haag - Cenný skalp druhé nasazené dvojice zaznamenaly české plážové volejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Nausch Sluková. V nizozemském Haagu postoupily na turnaji Světového okruhu do osmifinále a zopakovaly výsledek z předchozího startu v Moskvě. V prvním kole play-off totiž porazily německé duo Chantal Laboureurová, Julia Sudeová po setech 17:21, 21:19 a 15:11. V osmifinále skončil i mužský pár Ondřej Perušič a David Schweiner

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Loňské vicemistryně Evropy zopakovaly na nizozemském písku umístění z předchozího startu v Moskvě. Jejich maximem zůstal bronz z květnového turnaje v Riu de Janeiro, který byl se čtyřmi hvězdičkami ještě o úroveň výše než Haag. Protože v Haagu dohrály až před půlnocí, musely zrušit start na Superpoháru o tomto víkendu v Praze.

"Holky zvažovaly, že by ráno v šest hodin sedly na letadlo, protože v případě porážky (v Haagu) chtěly doma hrát. Já jsem byl ale proti. Chtěl jsem, aby se soustředily na hru, a pokud by prohrály, tak aby si odpočinuly. Není profesionální být v top ten na mezinárodním turnaji a jet na národní turnaj s třemi hodinami spánku. To jen končí zraněním nebo zklamáním," napsal kouč Simon Nausch.

Perušič a Schweiner nezaskočili nasazené jedničky Alexandera Brouwera s Robertem Meeuwsenem a na životním turnaji obsadili deváté místo. Zápas o postup do čtvrtfinále proti bronzovým medailistům z loňské olympiády v Riu a exmistrům světa prohráli 13:21 a 12:21.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Haagu:

Ženy: Play-off - 1. kolo: Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Laboureurová, Sudeová (2-Něm.) 2:1 (-17, 19, 11),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články