Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radotín opět ožívá boxlakrosem. Kdo ovládne Memoriál Aleše Hřebeského?

Praha – Pražský Radotín se zase hemží hráči boxlakrosu. V české Mekce tohoto sportu začíná nejprve třetí ročník série mezistátních přátelských zápasů European Box Lacrosse Invitational, ve středu pak proslulý Memoriál Aleše Hřebeského.

Memoriál Aleše Hřebeského
zdroj: LCC Radotín autor: Martin Bouda

Vzhledem k blížícímu se prvnímu mistrovství Evropy v boxlakrosu, které v červenci pořádá finské Turku, zařadilo turnaj European Box Lacrosse Invitational do své přípravy jedenáct reprezentačních týmů. Jako sparing partner doplňuje tucet LC Old Dogs Plzeň. Česká reprezentace se představí v pátek a v sobotu.

Do areálu pořádajícího klubu LC Custodes se poté jako každý rok sjedou hráči z celého světa, aby se zúčastnili největšího evropského turnaje, který se těší mimořádné pověsti i v zámoří – Memoriálu Aleše Hřebeského. Letos se koná už 24. ročník.

Maraton 59 zápasů

Na umělé trávě radotínského Sokola se představí jednadvacet týmů z patnácti zemí, z toho pět ze zámoří. Fanoušci se můžou těšit na celkem 59 zápasů. Turnaj začne zápasy v sedmi základních skupinách. Do osmifinále postoupí první dva týmy. Domácí Custodes vstoupí do memoriálu středečním odpoledním zápasem proti slovenskému národnímu týmu Nationals a po slavnostním zahájení změří síly se skotskými Glasgow Clydesiders.

Obě semifinále se uskuteční už pátek večer, finále je pak na programu v sobotu od 20 hodin. O obhajobu loňského triumfu se budou pokoušet kanadští Alberta Warriors. Domácí Custodes by jim ale moc rádi oplatili smolnou porážku v loňském finále. Tradičně silný bude další kanadský tým Green Gaels, černým koněm by pak mohli být Turku Titans z Finska, loni čtvrtí.

Zámořské hvězdy

Diváci se mohou těšit i na hráče se zkušenostmi z profesionální NLL. V dresu Green Gaels se představí kanadský mistr světa a člen Hall of Fame Gavin Prout, který dokázal za svou kariéru nasbírat v profesionální NLL 989 bodů a má ve své sbírce vítězství v juniorském Minto Cupu i seniorském Mann Cupu. Další hvězdou týmu je Jonas Derks, který ve stejné soutěži nasbíral 345 bodů.

Rozpis zápasů a další podrobnosti o obou akcích najdete zde.

Celý turnaj můžete sledovat živě na Youtube kanálu LCC zde.

Zdroj
MAH

Hlavní zprávy

Nejčtenější články