Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Volejbalistky čeká první soutěžní prověrka pod novým koučem

Zelená Hora – České volejbalistky odehrají od pátku do neděle v polské Zelené Hoře úvodní turnaj druhé divize Grand Prix, který pro ně bude první soutěžní prověrkou pod vedením nového kouče Němce Alexandera Waibla. Soupeřkami českého týmu budou Portoriko, domácí Polsko a Kanada. Druhý turnaj je na programu o týden později v Olomouci. Úsilí českých reprezentantek v letošní sezoně směřuje k zářijové kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2017.

"Ani jeden soupeř nebude jednoduchým protivníkem. Během měsíce přípravy jsme dali dohromady tým, který spolu nikdy předtím nehrál. Proto budou všechna utkání složitá. Pokusíme se ještě více zkvalitnit naši hru, abychom se dostali na úroveň soupeřek," uvedl v tiskové zprávě Waibl. Jeho svěřenkyně zatím odehrály pouze dva přípravné zápasy v Polsku s výsledky 1:3 a 0:4.
 
Měsíc společné přípravy v Jablonci zaměřil Waibl na vylepšení jednotlivých herních prvků. "Tréninky jsou velmi intenzivní. Sehrát nový tým je ale běh na dlouhou trať," poznamenala kapitánka týmu Tereza Rossiová.

Je nám líto, video expirovalo.
Waibl: Hráčky se den ode dne zlepšují

Prvním protivníkem českých volejbalistek bude v Zelené Hoře Portoriko, s kterým v posledních šesti letech prohrály jen jeden ze čtyř zápasů. Na mistrovství světa 2010 v Japonsku vyhrály 3:0, stejným výsledkem skončila česká premiéra v Grand Prix před třemi lety v Santo Domingu.

V loňské Grand Prix prohrály české reprezentantky ve skupině v bulharském Samokovu 2:3, ale v závěrečném turnaji v Lublinu vyhrály v zápase o třetí místo 3:1.
 
Ze širšího kádru vypadly kvůli zdravotním problémům nahrávačka Kateřina Valková, blokařka Ivona Svobodníková a univerzálka Soňa Mikysková. Do zúžené nominace 14 hráček pro turnaj v Polsku se nevešly nahrávačka Monika Šmídová a blokařka Klára Vyklická.

Po dohodě s Waiblem vynechávají tento reprezentační blok i tradiční opory Aneta Havlíčková, Helena Havelková a Julie Kovářová.

Nominace českých volejbalistek na Grand Prix:

Nahrávačky: Pavla Vincourová (Lodž/Pol.), Lucie Smutná (Halkbank Ankara/Tur.).

Smečařky: Andrea Kossányiová (Vratislav/Pol.), Michaela Mlejnková (Stuttgart/Něm.), Eva Hodanová (Olymp Praha), Marie Toufarová (KP Brno), Helena Kojdová (Düdingen/Švýc.).
 
Univerzálky: Petra Kojdová (Ostrava), Tereza Rossiová (Casalmaggiore/It.).

Blokařky: Barbora Purchartová (Straubing/Něm.), Veronika Trnková (Suhl/Něm.), Eva Rutarová (Berlín/Něm.), Iva Nachmilnerová (Ostrava).

Libero: Veronika Dostálová (Olymp).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články