Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brno se těší na finále volejbalové extraligy, ani 4200 míst na Liberec zřejmě stačit nebude

Brno - Velký divácký zájem je o nadcházející dva finálové zápasy extraligy volejbalistů mezi Brnem a Duklou Liberec, které se budou hrát ve čtvrtek a v pátek v hokejové DRFG areně. Pořadatelé uvažují i o otevření tribuny na stání. Původně kalkulovali s tím, že postačí dvě tribuny se sedačkami s kapacitou 4200 míst. Obě utkání sledujte živě na programu ČT sport a našem webu, ve čtvrtek vysíláme od 17:45, o den později v 16:55.

Hala Rondo
zdroj: ČT24

"Volejbal se hraje pro diváky, musíme jim vyjít vstříc. Jinak si můžeme hrát jen pro sebe, což nemá smysl," řekl manažer brněnských volejbalistů Martin Gerža. Zájem neopadl ani po dvou prohrách Brňanů v Liberci. "Sám jsem na vlastní kůži poznal, že je zájem velký. Myslím si, že taková atmosféra už dlouho v naší extralize nebyla," řekl kouč Brňanů Ondřej Marek, který doufá, že se jeho svěřencům bude v novém prostředí a bouřlivé atmosféře dařit víc než v Liberci.

"Na hráčích už se projevuje únava z náročného programu v závěru sezony. Proto jsme trochu spolupracovali i s psychologem. Chtěli jsme z hráčů stáhnout zodpovědnost. Záměrem také bylo, aby šli do utkání s čistou hlavou," uvedl kouč. Jasné prohry v prvních dvou finálových zápasech přičítá tomu, že na jeho svěřence padl přílišný respekt ze soupeře. "Dukla nás doma výrazně přehrála, byla velmi dobře připravena. Nedokázali jsme se z toho vzpamatovat. V úvodu druhého zápasu jsme hráli lepší volejbal, ale nezvládli jsme podání Janoucha," řekl Marek.

"Nyní jsme kromě odpočinku a relaxace dva dny pilovali servis a přihrávku. Chceme divákům nabídnout dobrý volejbal a bojovnou hru. Hrát více týmově. Zdálo se mi, že jsme nehráli tolik spolu. Vyčítali si navzájem chyby. Nikdo nehrál dobře," poznamenal Marek, který chystá změny v sestavě. Ve druhém utkání mu částečně vyšel tah se zařazením Zmrhala, po kterém se zvýšila úderná síla. Oba zápasy v Brně ve čtvrtek a v pátek začnou shodně v 17:55. Liberec vede v sérii 2:0 a může už v pátek slavit obhajobu titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články