Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Curry znovu zářil a Golden State je vítězství od finále

Houston (USA) – Stephen Curry opět ukázal, proč dostal ocenění  MVP pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Lídr Golden State ve třetím finále Západní konference nasázel Houstonu na jeho palubovce 40 bodů a především díky němu zvítězili Warriors jednoznačně 115:80. Nejlepší tým základní části zámořské ligy se tak ujal vedení v sérii 3:0 a jedna výhra ho dělí od postupu do bojů o titul.

Stephen Curry z Golden State se snaží prosadit přes Dwighta Howarda z Houstonu
zdroj: ČTK/AP autor: David J. Phillip

Jeho tým je na prahu finále, ve kterém Golden State Warriors pod současným názvem hráli naposledy v roce 1975, kdy získali titul. "To, co teď prožíváme, je naprosto speciální chvíle pro město i celou organizaci Golden State. Jsme ale tak moc soustředění na náš cíl, že si to nemůžeme moc užívat. Snad budeme ještě stoupat výš," řekl Curry. (VIDEO)

Zatímco v prvních dvou utkáních v sérii byli Warriors lepší dohromady o pouhých pět bodů, v Houstonu se žádné drama nekonalo. Hosté vedli už ve druhé čtvrtině o 26 bodů. S Currym si Rockets nevěděli rady, dal jim dalších sedm tříbodových košů a s celkovými 64 už nyní stanovil nový rekord play-off. Z čela statistiky sesadil Reggieho Millera, který v roce 2000 trefil 58 trojek.

"Steph byl prostě klasický Steph," zhodnotil výkon svého svěřence trenér Steve Kerr. "Prožívá skvělou sezonu. To, jak střílí, se vážně těžko hodnotí, protože jsme zřejmě ještě v historii neviděli hráče, který by střílel takhle jednoduše," dodal Kerr.

Curry měl 37 bodů na kontě už po třech čtvrtinách, velkou část té poslední proseděl na lavičce. Připsal si i sedm doskoků a pět asistencí. Spoluhráči Draymond Green a Klay Thompson přidali po 17 bodech.

Houston vůbec poprvé v sezoně prohrál tři zápasy za sebou. Nejlepšího střelce měl v hvězdném Jamesi Hardenovi, ten ale deset ze svých 17 bodů dal z trestných hodů, z pole trefil koš jen třikrát z 16 střel. Dwight Howard i se zraněním kolena z prvního zápasu dosáhl na double double za 14 bodů a 14 doskoků.  "Jsem zklamaný a nepříjemně překvapený z našeho výkonu. Dneska jsme byli úplně bez šťávy, to se musí zlepšit," řekl trenér Rockets Kevin McHale.

Ještě žádný tým v historii NBA nedokázal otočit v play-off stav 0:3. Rockets ale už v této sezoně jeden velký obrat zvládli, proti Los Angeles Clippers v předchozím kole vyřazovacích bojů prohrávali 1:3. "Prostě to nesmíme vzdát. Na to jsme došli moc daleko a vydřeli moc zápasů, abychom to teď vzdali. Musíme se vzchopit a uvidíme, jak to bude pokračovat," řekl Howard.

Finále Západní konference - 3. zápas:

Houston - Golden State 80:115 (stav série 0:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články